Lørdag 21. oktober 2017
Mobil pumpevogn våben mod ekstreme regnskyl
BRØNDBY Når vandet står ned i stænger og løber til veje og ind i bygninger efter store regnskyl, er der brug for en hurtig indsats. Den kommer fra en ny mobil pumpevogn.
Skrevet af Heiner Lützen Ank - 9. november 2013, 14:23:26

Den mobile pumpevogn blev indviet torsdag den 31. oktober på Brøndby Kommunes Materielgård af borgmester Ib Terp og bestyrelsesformand for Brøndby Kloakforsyning A/S Arno Hurup Christiansen.

Det er Brøndby Kloakforsyning A/S, Brøndby Kommunes Materielgård og Beredskab-Brøndby, som i samarbejde har fået bygget en ny mobil pumpevogn.

Med en pumpekraft på 600 kubikmeter i timen, kan vognen være med til at afhjælpe fremtidige oversvømmelser og sikre fremkommelighed ved ekstreme regnskyl. Beredskabschef i Brøndby Kommune Brian Eriksson siger:

– Den mobile pumpevogn vil være en stor hjælp til at sikre vores fælles offentlige bygninger og veje, når det regner rigtig meget.

Den mobile pumpevogn betjenes af de lokalkendte medarbejdere i Materielgården, der er uddannet i brug af vognen.

Den samlede klimaindsats mod oversvømmelser vil komme til udtryk i en fælles klimatilpasningsplan, som skal i politisk behandling i det nye år, og som kommune og kloakforsyning i øjeblikket lægger sidste hånd på.

Pumpevognen indeholder otte nye mobile pumper der i alt kan pumpe 10.800 liter vand bort i minuttet, eller 600 kubikmeter i timen.

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER