Tirsdag 24. oktober 2017
For at sikre et vist grundbeløb får skolen 30 procent af budgettet som en fast andel. Foto: Colourbox.
Kagen er delt for Glostrup Skole
GLOSTRUP 12. februar besluttede Kommunalbestyrelsen at stemme den såkaldte ressourcetildelingsmodel i Glostrup hjem efter den nu overståede skolesammenlægning
Skrevet af Heiner Lützen Ank - 19. februar 2014, 08:25:19

Oveni skolesammenlægningen i Glostrup kommer en folkeskolereform og nyere lovændringer omkring specialundervisningen.
– Så der er al god grund til, at vi ser på en ny ressourcetildelingsmodel, siger Ina-Maria Nielsen (V), der er formand for Børne- og Skoleudvalget.
Formålet med modellen er at gøre den så enkel, fleksibel og overskuelig som muligt.
Politikerne lægger op til, at en elevbaseret model, der nu er vedtaget. Fordelene er ifølge Ina-Maria Nielsen indlysende, når midlerne bliver tildelt med et fast beløb pr. elev.
– Det betyder, at ressourcerne bliver tildelt lokalt på skolen, den økonomiske gevinst ved eventuel klasseoptimeringer forbliver på skolen, og at det er tydeligt, hvad det koster at undervise en elev på Glostrup Skole, siger hun.
For at sikre et vist grundbeløb får skolen 30 procent af budgettet som en fast andel. Der gives et beløb pr. elev uanset hvilken form for undervisning, der tales om altså uanset om man taler om normalundervisning, specialklasser eller inkluderende tiltag.
– Så må vi se, når modellen bliver evalueret om et år, om den opfylder målene, og ikke mindst når vi når til evalueringen efter tre år, hvor vi især vil se på fordelingen mellem normal- og specialområdet, siger Ina-Maria Nielsen.

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER