Søndag 22. oktober 2017
Ved den store blokfløjtedag prøvede eleverne fra skolernes 2. klasser at spille sammen med mange andre. Foto: Martin Ørsted.
Blokfløjtedag for 2. klasserne
VALLENSBÆK 2. klasserne fra Vallensbæks tre skoler har netop holdt musikalsk workshopdag med blokfløjten som centrum
Skrevet af Heiner Lützen Ank - 7. maj 2014, 13:16:47

2. klasserne havde inden dagen brugt musiktimerne til at øve de melodier, som her blev spillet i fællesskab.
De ca. 200 elever øvede hver især med musikskolens blokfløjtelærer, Dorte Lester, som var dagens dirigent. Her fik de prøvet at være en del af at stort orkester, hvor man skulle være opmærksom på, hvornår dirigenten slog tonen an og slog den af.

Koncerten sluttede af
Workshopdagen mundede ud i en koncert for de mindste klasser på Vallensbæk Skole og elevernes familier. Undervejs i koncerten havde Dorte Lester inviteret to gode veninder, som hun spiller i en professionel blokfløjtetrio med, og de gav sammen nogle smagsprøver på, hvordan blokfløjten kan lyde, når man arbejder med den professionelt. Derudover viste de også, at blokfløjten er flere forskellige instrumenter, lige fra den meget dybe kontrabasblokfløjte, som er ca. to meter høj til den lille og meget lyse sopranino-blokfløjte, som man kan have i sin bukselomme.

Godt sted at begynde
Blokfløjten er et godt instrument at starte på, fordi den er nem og enkel at lære at spille på, så man kan lære at læse noder og spille enkle melodier og dermed selv musicere.

HLA

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER