Søndag 22. oktober 2017
Foto: Colourbox
Sociale bedragere falder igen i kommunens net
At det er blevet til betinget fængsel til tre mænd og bøde til en kvinde for socialt bedrageri i Glostrup, blev kommunalbestyrelsen i Glostrup orienteret om ved sidste møde
Skrevet af Mads Louis Orry - 29. oktober 2014, 08:53:04

Det betaler sig ikke at glemme at fortælle kommunen, at man har fået arbejde, når man samtidig er på kontanthjælp, viser fire sager, som Glostrup Kommune politianmeldte.

Retten i Glostrup tog i marts 2014 stilling til, hvorvidt en 37-årig mand med fortsæt havde fortiet eller afgivet urigtige oplysninger til kommunen. Pågældende havde undladt at oplyse om lønindtægter i et halvt år, mens han uberettiget modtog knapt 30.000 kroner i kontanthjælp. Manden blev idømt 40 dages betinget fængsel.

Ligeledes blev en 36-årig mand i juni 2014, idømt 30 dages betinget fængsel af Retten i Glostrup. Manden havde i fire måneder haft lønindtægt sideløbende med kontanthjælp for 27.500 kroner, uden at oplyse kommunen herom.

 

Troede han kunne låne

Ved retten i Glostrup tilstod en 38-årig mand socialt bedrageri, ved at have undladt at oplyse kommunen om lønindtægt for tre måneders arbejde, for derveduberettiget at have modtaget cirka 35.000 kroner i kontanthjælp. Manden forklarede, han fejlagtigt troede han kunne bruge pengene som et ”lån”, og efterfølgende betale kommunen pengene tilbage.

Retten i Glostrup idømte manden 60 dages betinget fængsel.

 

Glemte vikararbejde

En 42-årig kvinde havde i juli 2013 lønnet vikararbejde i tre dage, hvilket hun ”glemte” at oplyse kommunen om, og derved modtog knapt 3.000 kroner uberettiget kontanthjælp i perioden, som hun selvfølgelig skulle tilbagebetale.

Kvinden fik af Københavns Vestegns Politi herudover et bødeforlæg i marts 2014 på 2.500 kroner

 

 

 

 

 

Skal ikke betale sig

– Modtagere af sociale ydelser skal generelt være meget opmærksomme på de pligter, der følger med når man modtager en ydelse fra det offentlige, siger specialkonsulent Michael Jonasen fra Kontrolgruppen.

– Generelt skal det ikke betale sig at snyde samfundet, og vi er derfor meget konsekvente overfor dem der snyder. For det er jo i virkeligheden vores fælles husholdningskasse, man tager fra, slutter Michael Jonasen.

MO

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER