Mandag 23. oktober 2017
Bitten Søndergaard, fysioterapeut og forløbskoordinator i Brøndby Kommune, hjælper kræftramte. Foto: Brøndby Kommune
Stor interesse for kræftforløb
BRØNDBY. Træningscentret i Brøndby oplever en stigende interesse fra kræftramte, der gerne vil blive klogere på, hvordan man som kræftramt lever bedst muligt
Skrevet af Heiner Lützen Ank - 10. februar 2016, 09:21:10

Alle, der er eller har været i behandling for kræft inden for de seneste to år og som er bosat i Brøndby, Albertslund eller Glostrup Kommune, kan nu gratis tilmelde sig forårets At leve med kræft-forløb i Brøndby.
Forløbet består af ti mødegange, hvor man møder forskellige eksperter og hører mere om for eksempel kost og kræft, mindfulness og sociale rettigheder. Hver mødegang varer 2,5 time og man vælger selv, hvilke man vil deltage i.
– Vi har med succes kørt undervisningsforløb for borgere i kræftbehandling siden 2013. Vi har løbende justeret det lidt, så det er tilpasset, hvad borgerne synes er relevant. For eksempel har vi fået tilføjet et oplæg om seksualitet og kropsopfattelse. Det er et emne, kræftramte ikke rigtig får mulighed for at drøfte med det sundhedspersonale, de møder i deres behandling, og som stadig er tabubelagt, fortæller Bitten Søndergaard, fysioterapeut og forløbskoordinator i Brøndby Kommune.
Udover undervisningen tilbyder træningscentret også rehabilitering i form af bl.a. træning, rådgivning, diætist og netværk.

Første undervisningsgang er torsdag den 17. marts kl. 13-15.30 på Træningscentret i Brøndby. Deltagelse er gratis og kræver blot en henvisning fra egen læge. Pårørende er også velkomne. Man kan tilmelde sig ved at kontakte forløbskoordinator Bitten Søndergaard eller Pernille Wallentin på tlf. 4328 2173. Se mere på www.brondby.dk/forløb.
Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER