Tirsdag 24. oktober 2017
Et nyt beskæftigelsesforum er blevet nedsat i Vallensbæk. Her har borgmester Henrik Rasmussen plads, ligesomblandt andet repræsentanter fra det lokale erhvervsliv. Foto: Heiner Lützen Ank
Beskæftigelsesforum i arbejde
VALLENSBÆK. Repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, uddannelsesinstitutioner, politikere og embedsmænd diskuterer aktuelle muligheder og udfordringer i ny tænketank
Skrevet af Heiner Lützen Ank - 25. maj 2016, 11:13:09

– Tiden er til dialog, hvor vi lærer af hinanden og diskuterer aktuelle muligheder og udfordringer, sagde borgmester Henrik Rasmussen (K) i velkomsten til medlemmerne af det nystartede Vallensbæk Beskæftigelsesforum.
Debatten på det første møde kom til at handle om udfordringerne som følge af lav søgning til erhvervsuddannelserne og erhvervsorganisationernes opråb, om at de inden længe kommer til at mangle faglært arbejdskraft.
Vallensbæk har genindført obligatorisk erhvervspraktik for elever i 8. klasse, og gennem Ungdommens Uddannelsesvejledning får alle unge i Vallensbæk en individuel vejledning om uddannelses- og erhvervsvalg.
Tiltag der stræber imod, at de unge senere vælger den rigtige uddannelse i første omgang.
Vallensbæk Beskæftigelsesforum samles 2-3 gange om året til aktuelle debatter. Forummet bliver uformelt høringsorgan i forhold til Jobcentrets årlige strategi, den såkaldte Beskæftigelsesplan.

Det nye beskæftigelsesforum består af Søren Krogh-Nielsen (Ricoh Danmark A/S), Klaus Witting (Vallensbæk Autoservice ApS), Charlotte Jacobsen (3F Industri Vestegnen), Christian Grønnemark (HK Hovedstaden), Tue Sanderhage (Vestegnens HF og VUC), Mille Østerlund (Next – Uddannelse), Søren Wiborg (Vallensbæk Kommunalbestyrelse) og Henrik Rasmussen (Vallensbæk Kommunalbestyrelse).
Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER