Borgere på Solvej: Bevar noget miljø
Solvej2.jpg
Mogens Laursen, Kristina Wexøe og Lars Sørensen er ikke glade for planerne for Solvej og Solvænget. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Husene på Solvej og Solkrogen er en del af Glostrups historie og skal ikke erstattes af højhusbygger, mener beboerne

Solvej og Solkrogen er en oase i midten af Glostrup, som er unik og bør bevares, mener beboerne.
– Vi har at gøre med nogle huse, der har et helt særligt præg, fordi de er fra en periode, hvor man havde en anden byggestil og kvalitet end man har i dag, siger Kristina Wexøe.
Hun har boet i fem år i huset på hjørnet af Solvej og Glostrup Torv, og kan godt huske følelsen, da hendes mand foreslog at flytte til Glostrup.
– Det første jeg sagde til min mand, da han fandt huset for fem år siden, det var, at jeg skal i hvert fald ikke bo i Glostrup, det er et sted, man kører igennem. Havde det hus ligget på en helt almindelig villavej, så havde vi ikke købt det, men det ligger så centralt, men samtidig i en lille oase, hvor tiden står stille og man kan trække vejret. Når vi har gæster fra hele landet, så kommer de kørende ad hovedvejen og tænker hold da op, det er en rigtig by det her. Når de så kommer ind i vores have tænker de hold da op, her er der en oase, siger hun og anerkender samtidig, at det netop er den gode placering, som kommunen er ude efter.

Bevarende lokalplan
Lokalplanen for området diktere i dag, at de gamle huse skal bevares i samme stil, som da de blev bygget.
– Vi havde sat os ind i lokalplanen, da vi købte hus for tre år siden. Lokalplanen er bevarende. Folk, der har skullet skifte tage, skulle skifte til den rigtige farve sten, siger Lars Sørensen.
Kristina Wexøe supplerer:
– Da vi skiftede hoveddør, blev jeg kontaktet af kommunen, der sagde, at jeg skulle have søgt tilladelse. Nu havde vi valgt en, der passede til huset, så det var fint, men hvis vi havde planer om at skifte vinduer, så skulle vi huske at overholde lokalplanen. Når man er så specifik i bevarelsen af området, så er det en drastisk beslutning at vælte det hele, siger hun. Hun ville hellere have en plan for området, der gør Solvej og Solkrogen til gågader og bevarer de gamle huse.
– Der er mange, der vælger at gå gennem Solvej fra Hovedvejen til stationen i stedet for Nyvej, fordi det er en hyggelig lille oase, siger hun.

Højhuspragt
For beboerne på Solvej ser plancherne i centeret også godt ud, men de tvivler på, at det bliver så flot, som det er tegnet.
– Det bliver tegnet med pomp og pragt, men når det bliver bygget, så bliver det den skrabede model, siger Kristina Wexøe.
– De visualisere kun en mulighed, det er at rive ned. Det er så nemt at rive ned, det er så enormt svært at bygge op igen, siger Lars Sørensen og henviser blandt andet til 2G centret, der ifølge ham ikke er blevet ligeså pænt, som tegningerne lagde op til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top