Fredag 20. oktober 2017
Formand for Miljø- og Teknikudvalget Flemming Ørhem (DF) og buspassager Hanne Asbøg ved stoppestedet på Vestergårdsvej, hvor der inden længe bliver opsat et læskur. Foto: Ghita Lentz, Glostrup Kommune
Gratis servicebus i 2017
GLOSTRUP. Glostrups Servicebus 847 bliver fra årsskiftet gratis at benytte. Servicebussen er et særligt tilbud til ældre og gangbesværede, men bussen er selvfølgelig åben for alle
Skrevet af Jesper Ernst Henriksen - 14. december 2016, 09:25:03

En af de første ting fra budgettet for 2017, som borgerne i Glostrup kommer til at mærke, er, at det fra nytår vil være gratis at køre med servicebussen. Servicebussen forbinder de store boligområder med en række udvalgte steder i kommunen som ældreboliger, pleje- og aktivitetscentre, rådhus, bibliotek, indkøbscentre og stationen samt ikke mindst læge- og sundhedshuse.
– Vi har taget en politisk beslutning om at gøre vores Servicebus gratis fra årsskiftet, da vi gerne vil prioritere de ældre borgeres mulighed for at komme ud og opleve byen og benytte de forskellige tilbud, som findes i Glostrup. Servicebussen er dog ikke kun for de ældre, men et tilbud for alle, så jeg vil opfordre til, at så mange som muligt bruger den, siger Flemming Ørhem (DF), formand for Miljø- og Teknikudvalget i Glostrup.

Handicapvenlig
Servicebussen er mindre end en normal bus. Gulvet i bussen er lavt, så det er let at komme ind og ud, og der er mange holdestænger og stopknapperne sidder lavt, så siddende kan nå dem. Bussen har plads til to kørestole, som let kan køres ind i bussen via en rampe. Køreplanen er tilrettelagt, så der er god tid, og chaufføren kan hjælpe undervejs.

Faste stop og vinkestop
Nogle steder på ruten stopper Servicebussen ved faste stoppesteder. Andre steder er der såkaldte vinkeområder, hvor bussen stopper efter behov. I vinkeområder skal du blot give tegn til chaufføren, hvis du vil med. I køreplanen kan du se, hvor der er stoppesteder og vinkeområder.
Se køreplanen, og læs mere om servicebussen på www.glostrup.dk/servicebus

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER