Fredag 20. oktober 2017
Foto: Jesper Ernst Henriksen
Nye spor
BRØNDBY/VALLENSBÆK. Banedanmark er ved at lægge sporene på den nye jernbane til Ringsted gennem Brøndby og Vallensbæk
Skrevet af Jesper Ernst Henriksen - 17. januar 2017, 08:13:39

Det går fremad med den nye jernbane mellem København og Ringsted. For et par måneder siden blev de første skinner lagt i Ringsted, og siden er det gået planmæssigt frem, så sporlægningsmaskinen i sidste uge kørte gennem Vallensbæk og det vestlige Brøndby. Her lagde den det venstre spor set fra København, altså det spor, som togene mod København skal bruge.
Sporlægningen foregår på den måde, at man om natten trækker sporene ud på strækningen, så de ligger klar. Om dagen kommer sporlægningsmaskinen så og lægger sveller og fastgør skinnerne til svellerne. Den kører omkring to kilometer på en dag.
Maskinen larmer en del, men den kører kun om dagen. Om natten bliver der lagt skærver og skinner ud, hvilket også kan larme en del, men det er begrænset hvor belastende det er for naboerne, da arbejdet jo hele tiden flytter sig.
Banedanmark lægger skiftevis det højre og det venstre spor. De forventer, at sporene er lagt hele vejen mellem Ringsted og Avedøre Havnevej ved udgangen af januar. I februar lægger de det sidste stykke til Vigerslev.
Den 1. maj skal banen være klar til næste fase, hvor der skal opsættes køreledninger og signalsystem. Banen er klar i december 2018.
Det er forventningen, at den nye bane kan aflaste den eksisterende bane til Roskilde, så de larmende godstog og en del intercitytog ikke længere behøver køre gennem de tætbefolkede dele af Glostrup og Brøndby.
Her på siden er nogle billeder af, hvordan det gik med anlægsarbejdet fredag i sidste uge.

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER