Tirsdag 24. oktober 2017
Goebelinerne er udstillet på Christiansborg, og kommer nok ikke med til Glostrup, men det gør en masse andet af Bjørn Nørgaards kunst
Bjørn Nørgaard udstiller i Glostrup Fritidscenter
GLOSTRUP. I marts udstiller den kendte danske kunstner Bjørn Nørgaard i Glostrup, og han kommer selv til fernisering
Skrevet af Jesper Ernst Henriksen - 28. februar 2017, 08:24:59

Det er lidt af et scoop, Glostrup Kunstforening har fået til at udstille i Glostrup Fritidscenter fra 4. til 29. marts. Her er det nemlig Bjørn Nørgaard, der udstiller.
– Vi er meget glade for og stolte over igen, at kunne vise værker af Bjørn Nørgaard i Glostrup Kunstforening, siger foreningens formand, Jette Skovgaard.
Bjørn Nørgaard er en dansk billedhugger, grafiker og performancekunstner. Han var elev på Eks-skolen. Han var professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-1994. Medlem af Kulturkanonens udvalg for billedkunst.
Bjørn Nørgaard blev landskendt for en hesteslagtning, en protest mod Vietnamkrigen, på en mark ved Kirke Hyllinge i Hornsherred i forbindelse med den omstridte udstilling Tabernakel på Louisiana i 1970, men allerede i 1968 var Bjørn Nørgaard i Glostrup kunstforening første gang.
Bjørn Nørgaard har blandt meget andet udført 17 gobeliner over Danmarks historie, ophængt på Christiansborg. Gobelinerne var Dansk Industris gave til Dronning Margrethe i anledning af dennes 50 års fødselsdag.
Der er fernisering lørdag den 4. marts fra 14 til 16 med musik, hvor Bjørn Nørgaard vil være til stede.

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER