Svigter Socialdemokraterne boligejerne i Brøndby?

Mange boligejere i Brøndby Kommune føler sig i dag stavnsbundet til deres hus. Er man glad for at bo i Brøndby, kommet lidt op i alderen og gerne vil skifte sit hus ud med en mere overkommelig lejebolig i et almennyttigt boligselskab, så er det blevet ikke så lidt vanskeligere, efter at al boliganvisning er overdraget til boligselskaberne og deres ventelister.
Som boligejer, der vil blive i Brøndby, har du brug for at få oplyst, hvornår du kan forvente at få tildelt en lejebolig, inden du sætter dit hus til salg, så du ikke står med en solgt bolig uden at have en ny på hånden. En økonomisk win win-situation for kommunen, som får en lejer, der selv er i stand til at betale husleje og indskud i den nye lejebolig. Dertil kommer ny-tilflyttede husejere med en ligeledes god skatteevne.
Den tidligere uskrevne regel skabt af tidl. borgmester Kjeld Rasmussen om, at når du først er flyttet til Brøndby, kunne du forvente at blive her livslangt, hvad enten du blev ramt af sociale begivenheder eller at din bolig var blevet for stor, den regel er afskaffet af det socialdemokratiske alene flertal i Kommunalbestyrelsen ved indførsel af en såkaldt fleksibel boliganvisning som alene, tildeler efter venteliste, (bortset fra de 25 procent som lovmæssigt anvises af kommunen via boligselskaberne til boligsociale formål.)
I Brøndby Kommune findes der boligsociale udfordringer, som efter Dansk Folkepartis opfattelse kun kan løses såfremt boliganvisningen igen føres tilbage til kommunal anvisning og dermed et politisk ansvar for en harmonisk beboersammensætning i belastede boligområder.
På boligselskabernes venteliste, tages der alt for lidt hensyn til, hvilke boligansøgere som kunne være gode rollemodeller og ressourcepersoner, som kan tilføre områderne værdi og selv kan betale deres husleje.

Kent Max Magelund (S), borgmester, har ikke ønsket at svare på læserbrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top