Boligkontoret på nettet
Boligkontor.jpg
Peter Graddon fra Omfax systems samt René Petersen, Claus Bech-Hansen og John Møller fra Glostrup Boligselskab præsenterede tirsdag i sidste uge det digitale boligkontor. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Glostrup Boligselskab har netop lanceret en hjemmeside, som lejerne kan bruge, hvis der er noget, der er gået i stykker

Er håndvasken revnet, eller løber toilettet. Eller er der måske gået en pære i opgangen? Så skal man som lejer i en almen bolig have fat i boligkontoret.
Problemet er, at boligkontoret har en temmelig begrænset åbningstid. Det er der nu råd for, hvis man bor i en bolig fra Glostrup Boligselskab. De har nemlig nu lanceret Den Digitale Ejendomsadministration, hvor lejerne kan indrapportere fejl, mangler og driftsforstyrelser døgnet rundt.
Det er en fordel både for lejerne og for boligselskabet, siger direktør John Møller:
– Vi vil give en bedre service til vores brugere og have en mere effektiv administration.
Mange forventer i dag, at de kan kommunikere med boligselskabet via nettet.
– Det er vores vurdering, at udviklingen går i retning af, at behovet for at kommunikere med boligselskabet uden for kontortid vil være stærkt stigende i de kommende år. Flere og flere kan kommunikere digitalt, og det må forventes, at det bliver mere og mere normalt, at man kan betjene sig selv 24-7 via internettet, siger John Møller.

Spørger til problemet
Selvbetjeningsløsningen i Glostrup Boligselskab er lavet i programmet Keyfax Inter*View On-Line af det engelske firma Omfax Systems.
Engelske boligorganisationer er længere fremme på selvbetjeningsområdet end de danske, da der helt tilbage under Margaret Thatcher blev stillet krav til effektiviteten. Det har blandt andet betydet, at ejendomskontorer er blevet centraliserede, hvor lejerne kan ringe ind. Her kommer de igennem et spørgeskema, og det er samme tanke, der går igen online.
Som navnet på det nye system antyder, stiller systemet en række spørgsmål for at finde frem til den rigtige hjælp. Først spørges, hvor problemet er opstået. Det kan for eksempel være på badeværelset. Derefter spørges mere specifikt, ind til brugeren til sidst har mulighed for at vælge en revne i håndvasken.
Når man har været hele spørgeskemaet igennem, kommer der gode råd til, hvad man selv kan gøre, for at løse problemet.
Hvis det er lejerens eget ansvar at løse problemet, vil der være links, der hjælper med det. Er det boligselskabets opgave at løse problemet, kan man vælge, hvornår det passer bedst at få besøg. På sigt er det planen, at man kan booke en tid direkte i varmemesterens eller håndværkerens kalender.

Besparelse
Det er planen, at den mere effektive ejendomsadministration kan give en besparelse, så det bliver muligt at holde huslejen i ro, selvom udgifterne til vedligehold jo naturligvis følger prisudviklingen.
– Varmemestre med håndværkerbaggrund er tidligere blevet sat til en masse administrative opgaver, som de egentlig ikke har nogen forudsætninger for at lave. Vores driftspersonale får mere tid til beboerservice, og vi kan spare nogle penge, siger John Møller.
Hvor meget der kan spares, kan han ikke sætte tal på.
– Det er meget forskelligt fra afdeling til afdeling, hvor stor en del af budgettet, der går til service. I gamle afdelinger med en lille gæld er der mere vedligeholdelse, i nyere afdelinger er gælden større men vedligeholdet mindre, siger John Møller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top