Kommunen: Det er politiets opgave
IMG_1114-1.jpg
Brøndby Kommune slår fast, at det er politimæssig opgave at udføre parkeringskontrol for eksempel her ved Brøndby Stadion i forbindelse med store kampe. Politiet er enig i dette, når kommunen ikke har valgt at lave kommunal parkeringskontrol. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. I sidste uge skrev Folkebladet, at det er en kommunal opgave at udføre parkeringskontrol. Det er forkert, mener kommunen. Politiet er principielt enig

I forbindelse med Brøndby IF A/S ønske om at udvide aktiviteterne på Brøndby Stadion, kunne Folkebladet i sidste uge fortælle, hvorledes planerne kan føre til parkeringsproblemer i området. Folkebladet citerede i artiklen politiassistent Erik Andersen for blandt andet at sige, at det er kommunens opgave at holde øje med parkeringen. I forbindelse med store arrangementer på Brøndby Stadion, men også i det hele taget. Ifølge Søren Johnsen, direktør i Teknisk Forvaltning i Brøndby Kommune er dette dog ikke korrekt:
– Brøndby Kommune vil gerne gøre det klart, at dette ikke er en korrekt udlægning af landets love. Alle kommuner har mulighed for at søge om at kunne etablere kommunale parkeringskorps, der så kan udføre parkeringskontrol. Men denne mulighed har Brøndby Kommune valgt ikke at udnytte.

For dyrt
Årsagen til, at Brøndby Kommune ikke har sit eget parkeringskorps er ifølge Søren Johnsen enkel:
– Et kommunalt parkeringskorps er meget dyrt. Hvis en kommune skal have glæde af et kommunalt parkeringskorps, skal det være fordi, der er mange og store parkeringsproblemer. Derved kan udgiften til parkeringskorpset helt eller delvist finansieres af de parkeringsafgifter, korpset inddriver. I Brøndby har vi ikke store parkeringsproblemer.
At der kan være problemer med parkeringen, er Søren Johnsen dog godt klar over:
– Derved ikke sagt, at der slet ikke er parkeringsproblemer, for det er der, eksempelvis i forbindelse med afvikling af kampe på Brøndby Stadion

Men det er politiet
Selvom kommunerne altså kan etablere et parkeringskorps, er der ifølge Søren Johnsen dog ingen tvivl om opgavefordelingen mellem kommune og politi:
– Lige meget om der er etableret kommunalt parkeringskorps eller ej, har politiet stadig ret og pligt til at udføre parkeringskontrol. Det er vor holdning, at Politiet bør sikre det nødvendige fokus på ulovlig parkering i Brøndby Kommune.
Desuden medgiver Søren Johnsen, at også for politiet gælder det om at prioritere:
– Vi er godt klar over, at Politiet har begrænsede ressourcer til at udføre parkeringskontrol. Vi er derfor i løbende dialog med politiet om parkeringsproblemer i kommunen, og hvor Politiet bør have deres fokus.

Tag handsken op
Erik Andersen, der er politiassistent ved Københavns Vestegns Politi, hvor han arbejder med parkeringsforhold, siger til Folkebladet:
– Jeg er faktuel enig med Brøndby Kommune i, at det er en politimæssig opgave at udføre parkeringskontrol. Men alene fordi Brøndby Kommune ikke har valgt at lave kommunal parkeringskontrol. Og de ressourcer, vi skal bruge på det, skal vi tage et sted fra. Derfor understreger Erik Andersen:
– Politiet så gerne, at kommunerne i højere grad tog handsken op i forhold til parkeringskontrol.

Naboerne
Søren Johnsen, direktør i Teknisk Forvaltning er godt klar over, at store arrangementer på Brøndby Stadion kan være et problem for naboerne:
– Brøndby Kommune har mulighed for at give grundejerforeninger og boligselskaber lov til at etablere private parkeringskorps på privat fællesvej. I Kommunen ser vi på, hvordan trafik og parkeringsforhold kan forbedres, for eksempel ved signalregulering, midlertidig hjælp fra politiet, når mange biler skal væk fra et område og etablering af flere offentlige parkeringspladser. Den dialog vil vi fortsætte, også om parkeringsforholdene ved stadion.

Brøndby IF A/S er endnu ikke vendt tilbage på Folkebladets henvendelse.
Vi vil gerne høre om, hvilke arrangementer, der skal finde sted på stadion. Ligesom vi gerne vil høre om, hvordan Brøndby IF A/S forholder sig til parkeringssituationen omkring stadion.
Men det har Brøndby IF A/S ikke svaret på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top