Musikskole­elever træder op på scenen
Magnusmusikskole.jpg
På fredag spiller flere bands fra Brøndby og Glostrup på Forbrændingen i Albertslund. Fordi de skal prøve at stå på en rigtig scene. Foto: Glostrup Musikskole
BRØNDBY og GLOSTRUP. På fredag spiller elever fra musikskolerne i Brøndby og Glostrup på Forbrændingen i Albertslund. Det er nemlig vigtigt, de prøver at stå på en rigtig scene

Hybris, The Sign, TeenZ, Jaxx­explosion, Back to Black, Brun Sovs, Mirage og No Name. Det er alle navne på bands fra musikskolerne i Brøndby og Glostrup. På fredag spiller de otte bands på Forbrændingen i Albertslund, og ifølge Marie Wärme, musikskoleleder i Glostrup, er det vigtigt, at de unge prøver at stå på en rigtig scene:
– Det er vigtigt at have forskellige delmål at arbejde frem imod. At stå på en scene hvor en af forbillederne måske har stået en uge forinden, er en stor oplevelse. En del af læringen består også i at se, hvad der kræves, når man skal optræde, udover det at spille. Opstilling, lydprøver og ventetid hører til hverdagen for en musiker. Brøndby og Glostrup Musikskoler samarbejder om bl.a. BG Rock. Eleverne får mulighed for at høre hinanden og på den måde få ny inspiration. Det er også en god måde for de involverede lærere at arbejde sammen om projektet.

At spille sammen
Ifølge Marie Wärme kræver det at spille i band noget særligt. Både af musikskoleeleverne og lærerne på skolerne:
– Instrumentalundervisningen er det grundlæggende element, men nok så vigtigt er det at spille sammen med andre. Sammenspil er et gratis tilbud, hvis man i forvejen går på Musikskolen. Vi har fire rytmiske bands, et harmoniorkester og en række klassiske ensembler samt to kor. Lærerne holder kontakt og sørger for at eleverne havner i det band, hvor alder og niveau passer, således at eleven får de rigtige udfordringer i et godt socialt miljø.

Drømmen
Det at stå på en scene og spille er noget ganske særligt. Men ikke alle har den samme drøm om, hvad der skal komme ud af det, fortæller Marie Wärme:
– Nogle af vores elever drømmer om en tilværelse som musikere og går derfor på Musikskolens talentlinje, der er en del af Talentforum Vestegnen. De søger så MGK (musikalsk grundkursus, red.) eller nogle af de gymnasier med musikprofil. For andre er det en fin fritidsbeskæftigelse, der giver udfordringer og giver kompetencer, der vil kunne bruges, uanset hvor man havner i sit liv.

BG Rock 2016 Forbrændingen i Albertslund Fredag den 29. januar kl. 19-22
Medvirkende bands fra Brøndby og Glostrup Musikskoler: Hybris, The Sign, TeenZ, Jaxxexplosion, Back to Black, Brun Sovs, Mirage og No Name

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top