Parkering vil koste bolig
Parkering.jpg
Parkeringspladser hvor direktørboligen ligger i stedet for på Clarasvej, er en mulighed. Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. Bliver der ikke revet huse ned på Clarasvej, kan det i stedet blive direktørboligen på hovedvejen, der må lade livet for flere parkeringspladser til Glostrup Park Hotel

I øjeblikket er en ny plan for, hvordan parkeringssituationen omkring Glostrup Park Hotel kan løses i forudgående høring. Planen giver hotellet mulighed for at opkøbe villaer på Clarasvej, rive dem ned og anlægge parkeringspladser i stedet.
Bliver den plan ikke vedtaget, må hotellet holde sig indenfor den nuværende plan. Også denne plan giver mulighed for at rive bolig ned for at få plads til parkering. I dette tilfælde er det direktørboligen på Hovedvejen ved siden af hotellet, der kan rives ned.

Pålæg fra kommunen
Når man får tilladelse til at bygge nyt erhvervsbyggeri, bliver det altid beregnet, hvor mange parkeringspladser ,der er behov for. Det er derfor også sket for hotellets udvidelse. Med 205 værelser, konferencelokaler, restauranten og plads til medarbejderne blev det beregnet, at Glostrup Park Hotel i fremtiden får behov for 202 parkeringspladser.
Af de 202 behøver hotellet dog kun at anlægge 162, der skal stå klar, når hotellet indvier den nye tilbygning. De sidste 40 skal være udlagt. Det vil sige, at der skal være en plan for, hvor de skal ligge.
Planen for de sidste 40 pladser viser blandt andet, at der skal skaffes fire pladser i den nuværende kælder ved at flytte et ventilationsanlæg. Men den største gevinst ligger ved at rive den nuværende direktørbolig ned. Her er der udlagt 26 pladser. Disse pladser skal først anlægges, hvis kommunalbestyrelsen mener, der er et behov.

Bedre på Clarasvej
Når Glostrup Park Hotel i øjeblikket arbejder på at få en ny lokalplan for området, kunne man tro, at det var for at redde direktørboligen.
– Villaen ud mod hovedvejen har en hvis værdi, som vi gerne vil bevare, siger Mikael Melander, direktør på Glostrup Park Hotel.
Han siger samtidig, at det ikke bare er for at undgå, at han selv skal flytte i en anden bolig, at hotellet forsøger at få en ny lokalplan.
– Det er jo ikke mig, der ejer Glostrup Park Hotel og direktørboligen, så det har jeg ikke nogen indflydelse på. Ejerne vil gerne have, at jeg bor ved siden af hotellet, siger han.
Ifølge ham giver det bedre mening at lægge parkeringspladser på den nordlige ende af Clarasvej.
– Det er tættere på indgangen til konferencecentret, giver et trafikmæssigt bedre flow og under alle omstændigheder giver direktørvillaen ikke det nødvendige antal parkeringspladser, siger han.
Hvor mange parkeringspladser, der er behov for, er ifølge Mikael Melander meget svært at give et nøjagtigt tal for. Det er i hvert fald meget mere end de 202, som ifølge parkeringsberegningen er nødvendig.
– Et sted i nærheden af 300 pladser vil formentlig dække parkeringsbehovet 95% af tiden, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top