Årets virksomheder hædret
rets-virksomhed-i-Brøndby-2015.jpg
Prisen som årets private virksomhed 2015 gik til Intermail, StroedeRalton A/S, der blev repræsenteret ved administrerende direktør Jens Knudsen, mentor Iraj Mirmojtahedi og teamleder Torben Christensen. Med på fotoet er også jobkonsulent Rikke Stensdal fra Brøndby Kommune. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Intermail, StroedeRalton A/S og Materielgården i Brøndby Kommune blev fejret på Rådhuset som årets virksomheder

Kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune uddeler hvert år en pris til en privat og en offentlig virksomhed, der gør en særlig indsats for det rummelige arbejdsmarked.
Årets to prismodtagere: Intermail, StroedeRalton A/S og Materielgården i Brøndby Kommune blev fejret ved en prisoverrækkelse på Brøndby Rådhus den 28. januar.
Her fik Brøndbys kommunalbestyrelse lejlighed til at takke prismodtagerne, fordi de påtager sig et ekstraordinært socialt ansvar ved at skabe større rummelighed på arbejdspladsen.

Samarbejde i centrum
Fungerende borgmester, Kent Max Magelund (S), begrundede blandt andet initiativet og valget af de to vindere således:
– Et centralt element i indsatsen for et rummeligt arbejdsmarked er samarbejdet mellem kommuner, jobcentre og virksomheder. Virksomhederne er jobcentrets vigtigste samarbejdspartner, og i Brøndby har vi forskellige initiativer i gang for at styrke dette samarbejde yderligere. Vores erfaring er, at en virksomhedsrettet indsats giver god effekt for de svageste grupper af ledige.
Og netop dette kunne årets prismodtagere ifølge Kent Max Magelund (S) honorere:
– Fælles for de forskellige initiativer i beskæftigelsesindsatsen er, at de handler om mennesker i en vanskelig situation. Det gør det ekstra vigtigt med et godt samarbejde mellem kommuner, jobcentre og virksomheder. Dette gode samarbejde er priserne til årets virksomheder netop udtryk for. Jeg vil derfor benytte lejligheden til at sige tak for det gode samarbejde med de lokale virksomheder.

Ført til ansættelser
Årets virksomhed er inddelt i to kategorier: året private virksomhed og årets offentlige virksomhed. Prisen i den private kategori gik til Intermail StroedeRalton A/S
Et valg Kent Max Magelund begrundede således:
– Jobcenter Brøndby har gennem en årrække haft et godt samarbejde med Intermail, StroedeRalton A/S, der siden maj 2013 har været virksomhedscenter. Samarbejdet mellem Jobcenter Brøndby og Intermail, StroedeRalton A/S omfatter de fleste af jobcentrets målgrupper, og virksomheden har efter praktikforløbene ansat ledige fra flere af disse målgrupper i ordinær beskæftigelse. Intermail, StroedeRalton A/S udviser rummelighed og socialt ansvar, især ved at mentor på virksomheden Iraj Mirmojtahedi gør et stort stykke arbejde hele vejen igennem praktikforløbene.

Hjulpet i rigtig retning
Administrerende direktør i Intermail, Jan Knudsen, glædede sig over prisen:
– Det er dejligt at få en anerkendelse som denne pris. Prisen skal ikke mindst gå til de ildsjæle i vores virksomhed, der i det daglige vejleder og coacher de borgere, vi får ind i praktik. Vi er privilegerede at kunne tilbyde meningsfuldt arbejde, så folk, der har været udfordret på den ene eller den anden måde, kan komme i gang med noget, der giver mening. Vi har løbende 10-15 praktikanter i virksomheder og nogle får tilbudt fast arbejde, andre har vi forhåbentligt hjulpet lidt på rette vej. Vores gode samarbejde med Brøndby Kommunes jobcenter har en stor del af æren for, at det forløber så fint. Vi får jævnligt besøg af jobcentret og har en god dialog, hvor der bliver lyttet til vores input.
De øvrige indstillede private virksomheder var Anker Hansen & Co A/S og ServiceFirmaet.

Taget stort ansvar
Årets offentlige virksomhed blev Materielgården i Brøndby Kommune, som varetager den daglige drift, vedligeholdelse og pleje af Brøndbys veje, stier og grønne områder. Materielgården gennem en årrække ansat flere ledige brøndbyborgere i virksomhedspraktik, løntilskud og nyttejob. Noget Kent Max Magelund også talte om:
– Materielgården er en slags tovholder på nytteindsatsen i Brøndby. Deres sociale ansvar er, og har været, omfattende både i antal ledige borgere og over tid. Materielgården fortjener derfor at blive årets virksomhed, da institutionen har vist sig som en meget rummelig arbejdsplads.

Det er medarbejderne
Tildelingen glædede også driftsleder Frank Olsen, der sammen med en række ledere og medarbejdere modtog prisen:
– Vi er rigtig glade for prisen. Det skaber sammenhold og stolthed i organisationen, at vi bliver belønnet for vores indsats. Jeg er især glad på medarbejdernes vegne. Det er deres arbejde i det daglige, der er rygraden i at være en rummelig arbejdsplads. Som leder kan man stikke en retning ud, men det er medarbejderne, der skal få det til at leve.
De øvrige indstillede offentlige virksomheder var Landsforeningen af Polio- Trafik og Ulykkesskadede (PTU´s) Rehabiliteringscenter og Ældrecentret Æblehaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top