Elever vandt sølv til DM i Skills
Skills.jpg
Eleverne fra EUD Business med deres diplomer foran Biltema i Glostrup, som havde hjulpet dem. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP/FREDERICIA: Merkantil elever fra EUD Business uddannelsen på CPH WEST imponerede til DM i Skills i Fredericia, hvor de havde fået hjælp fra Biltema i Glostrup

– Vi er helt vildt stolte, og det har været en fantastisk oplevelse. Lige da vinderen blev annonceret var vi lidt skuffede, men her bagefter kan vi godt se, at vi har gjort det rigtig godt, og det er fedt at vinde sølv, lyder det fra EUD business eleverne Isabella Jørgensen, Oliver Mortensen og Marco Andersen, da de skal sætte ord på, hvordan det er at være Danmarks 2. bedste elever inden for detailhandel.
Sammen med skolekammeraterne Sasha Wulff, Martin Dehn og Daniel Bennedsen repræsenterede de i forrige weekend EUD Business uddannelsen i Ishøj til det stort anlagte Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser DM i Skills i Fredericia.
Henover tre dage dystede de mod 15 andre skoler i kategorierne dekoration, rollespil, event, hjemmeside og markedsføringsplan. Ud over at repræsentere deres skole, stillede de også op i samarbejde med virksomheden Biltema i Glostrup, som deres case har været baseret på.
Biltema har hjulpet eleverne ved at låne varer ud og give gode råd til eleverne.

Hårdt arbejde
De seks ambitiøse elever har siden oktober arbejdet hårdt frem mod mesterskaberne, og de seneste 5 uger har de ikke deltaget i almindelig klasseundervisning, men dedikeret alt deres skoletid plus en del af deres fritid til mesterskabet. Men det har været det hele værd, hvis man spørger dem.
– Det har været en meget speciel oplevelse, og vi ville ikke have undværet det. Vi har virkelig fået meget ud af det fagligt. Både fordi vi har lært, hvordan vores forskellige fag kan kombineres, og fordi vi har skulle samarbejde så tæt, som vi har gjort. Vi har fået et rigtig godt sammenhold, og selvom der også har været skænderier, så er der ”no hard feelings” bagefter, siger eleverne.
De har også lært at arbejde under pres under de tre dage mesterskaberne varede.
– Vi har arbejdet 12-14 timer om dagen. Fra tidlig morgen til sen eftermiddag stod vi ved vores stand og fremlagde vores arbejde, og når vi så kom tilbage til vores hotel, forberedte vi os hele aftenen til næste dag.

Stolte traditioner
Eleverne var under mesterskaberne flankeret af tre undervisere fra EUD Uddannelsen. En af dem var Jane Weng, og hun er da også stolt af de unge sølvvindere.
– Det er så flot, det de har præsteret, og vi er alle meget stolte af, at de viderefører stafetten fra de seneste to år, hvor vi har vundet guld og sølv til mesterskabet. Det viser at vores satsning på praksisnær undervisning og konkurrencer som DM i Skills og entreprenørmesserne i Young Enterprise, hvor vi også altid er med helt fremme, bære frugt, lyder den stolte underviser, som er frisk på at tage en tørn til med en gruppe elever næste år.
Det sammen er Marco og Isabella, der modsat de øvrige på holdet stadig går på uddannelsen næste år.
– Vi kunne da godt finde på at stille op igen næste år, men vi skal selvfølgelig udtages først, og det er jo ikke sikkert, for der er jo mange om buddet her på skolen, siger Marco og Isabella.
De henviser til, at de seks sølvvindere i første omgang blev udvalgt blandt over 100 elever til at repræsentere skolen til konkurrencen, og det viste sig jo heldigvis at være et godt valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top