En jobsamtale med uventet udgang
1.jpg
Karina Kimie Wulff har haft en projektansættelse i Brøndby Kommune, der blandt andet førte til, at hun før jul besøgte Ældrecenter Æblehaven sammen med en gruppe børn. Foto: Ninna Mohr Rasmussen
BRØNDBY. Karina Kimie Wulff blev kaldt til samtale som pædagog. Men gik derfra med den projektansættelse, hun meget hellere ville have. Noget børn og ældre nød godt af

Det er altid noget særligt at gå til jobsamtale. For er man nu den rette til jobbet? Og passer beskrivelsen med det, jobbet i virkeligheden går ud på? Og hvad nu hvis man alligevel ikke synes som jobbet?
Sådanne tanker gjorde Karina Kimie Wulff, da hun blev indkaldt til samtale om en pædagogstilling i institutionen Nattergalen.
Men samtalen gik ikke, som Karina Kimie Wulff havde forestillet sig inden. Den gik meget bedre, og havde et andet resultat, end hun havde forestillet sig:
– I samtalen snakker vi om de opgaver, der knytter sig til arbejdet som pædagog i Nattergalen. Souschefen spørger ind til mit arbejde som klovn, som jeg netop har taget hul på. Ved samtalens slutning siger souschefen så, at hun ikke vil bruge mig som almindelig pædagog, men i stedet som projektansat pædagog. Ugen efter ringer de fra institutionen og siger, at han har skaffet samarbejde med Resenlund og Blæksprutten.

Fokus på kompetencer

Det blev starten på Karinas halve år som projektansat pædagog, hvor hun en dag om ugen skulle være i de tre institutioner og bruge sine kreative evner, blandt andet som klovn:
– Min opgave var primært at samle en gruppe børn og lave noget med dem, der stimulerede deres forskellige behov. Blandt andet deres sociale kompetencer ved ture til den nærliggende strand og at styrke børnenes sprog ved at lave rytmikforløb. Sidst men ikke mindst valgte jeg at fokusere på at styrke børnenes mod til at udtrykke sig og stå frem i en større forsamling.

Det gode besøg

Og arbejdet med at øge børnenes mod førte til et samarbejde med Ældrecentret Æblehaven, fortæller Karina Kimie Wulff:
– Efter at have øvet, sunget, læst historier og leget med tre udvalgte børnegrupper fra de tre forskellige institutioner gennem en måned, var vi klar til at mødes og synge for de ældre i Æblehaven.
Mødet skabet i den grad kontakt mellem børnene og de ældre, fortæller Karina Kimie Wulff:
– De ældre blev opfordret til at være med på scenen, og alle børn ventede tålmodigt på, at de fandt op til scenen med hver deres skavanker. Men viljen til at stå på scenen var i høj grad til stede. Da vi var færdige med at synge blev børnene opfordret til at sætte sig ned blandt de ældre.
Særlig en scene illustrerer det gode mellem de to grupper, mener Karina Kimie Wulff:
– Victor ikke kunne åbne sin banan selv. Her rakte Poul hånden frem og med krogede, rystende hænder gjorde han alt for at hjælpe med dette. De fik kikket hinanden i øjnene. Kontakten var skabt.
Mødet på tværs af generationer gjorde indtryk, fortæller Karina:
– Vi sluttede af med at løbe hånd i hånd og synge Nu er det jul igen. En ældre dame klædt i rødt til anledningen, insisterede på at løbe med os trods sine gangbare udfordringer. Pædagogerne på Æblehaven havde lagt et stykke arbejde i, at vi skulle føle os taget godt imod. Både børn og beboere var forberedte på, hvad der skulle ske. En pædagog i Æblehaven gik rundt og hilste på hver enkelt barn, det gjorde indtryk, både på børn og voksne.

Godt at mødes

Karinas projektansættelse er nu udløbet. Men hun håber, de gode erfaringer, hendes ansættelse har affødt, og som blev tydelige under besøget på Ældrecentret Æblehaven, også kan bruges fremover:
– Hvorfor skal man besøge hinanden på tværs? Fordi at mødet mellem mennesker uanset om du er barn, voksen, ældre eller udviklingshæmmet rykker i os som mennesker, vi udvikler os sammen og har så meget at give hinanden, ved simpelthen bare at mødes og være sammen. Hermed slået et slag for at pleje vores nysgerrighed overfor andre mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top