Flere tricktyverier
GLOSTRUP OG BRØNDBY. Der har den seneste uge været flere tilfælde af forsøg på og fuldbyrdede tricktyverier i Brøndby og Glostrup

Som Folkebladet kunne fortælle i sidste uge, så havde Lisa Ahlqvist været udsat for et forsøg på tricktyveri mandag i sidste uge.
Men hun var absolut ikke eneste offer. Politiet oplyser om yderligere tre tricktyve i vores område. Derudovar har Folkebladet talt med Birger Jensen, der blev franarret 100 kroner i fredags i Lidl i Glostrup.

Falsk indsamling
Fredag lidt i 12 var Birger Jensen i Lidl for at handle, da der pludselig står en mand helt tæt foran ham. Manden taler ikke men prøver med fagter. Han har et clipboard til at samle underskrifter til et center for døvstumme. Det vil Birger Jensen gerne støtte, så han skriver under.
– Så flytter han tommeltotten, så der også står beløb på sedlen. Så stikker jeg ham 100 kroner, siger Birger Jensen.
Lige derefter går det op for ham, at han nok er blevet snydt.
– Jeg tænkte, der blev jeg taget i røven. Manden står og snakker med en gammel dame. Jeg går over til hende, men hun ville ikke gå med til at give ham penge. Ligesom jeg står og snakker med hende, så har han meget travlt med at komme ud af butikken, siger han.
Han kørte mandag formiddag til politiet for at anmelde sagen. Han håbede på, at overvågningen i Lidl kunne hjælpe til at opklare, hvem manden er. Den anmeldelse fik han dog ikke meget ud af.
– De sagde bare, at de havde travlt, og at det jo bare var mig, der var blevet snydt for 100 kroner. Jeg er ligeglad med de 100 kroner, jeg synes bare, det er pisse frækt at bede om penge på den måde. Også overfor de døvstumme, siger Birger Jensen.
Han er lidt skuffet over, at politiet ikke vil forsøge at opklare sagen.
– Der er jo overvågning i Lidl, så de kunne nemt se ham, siger han.

Tricktyv i hjemmet
Torsdag i sidste uge klokken 17.38 blev en 84-årig mand udsat for et tricktyveri på Magelund i Brøndby. En gerningskvinde ringede på døren og fik adgang til mandens hjem under påskud at være fra kommunen, og skulle foretage et sundhedstjek på ham.
Gerningskvinden førte ham ud i køkkenet, og forlod kort tid efter boligen. Efter forløbet opdagede manden, at effekter fra hans pengekasse var stjålet. Der er et sparsomt signalement af gerningskvinden, der beskrives som kvinde, dansk af udseende, 155-160 cm, fedladen kropsbygning. Hun talte dansk og var iført en hvid jakke.

Forsøg på tricktyveri
Onsdag i sidste uge klokken 10 forsøgte en gerningsmand at begå et tricktyveri i en bopæl på Brøndby Nord Vej.
En gerningsmand ringede på døren og sagde han skulle kigge på vinduerne i lejligheden, hvorefter han blev lukket ind. Gerningsmanden bad forurettede om at gå ind i soveværelset og åbne og lukke vinduerne. Gerningsmanden bad herefter om penge for det stykke arbejde, han havde lavet, dog havde beboeren ikke noget at veksle med, og gerningsmanden forlod lejligheden. Der er et meget sparsomt signalement: Mand, dansk af udseende, medio 30´erne, cirka 175 cm høj, kraftig kropsbygning med kommunefarvet hår.

Tricktyveri i butik
Lørdag mellem kl. 12 og 12.30 blev en 77-årig kvinde udsat for et tricktyveri i en forretning på Hermods Allé. Kvinden kiggede på viskestykker, hvor tre personer stod meget tæt, skubbede til hende og afledte hendes opmærksomhed, hvorved de stjal hendes pung. Der er et svagt signalement af dem, der beskrives som:
A & B: Kvinder, ca. 40 år, udenlandsk af udseende, havde mørkt langt hår og talte dansk.
C: Mand, ca. 50 år, kraftig kropsbygning, almindelig af højde, gråt hår.

Hjælp politiet
Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i alle sagerne. Henvendelser i dagtimer på hverdage rettes til Lokal Efterforskning Øst på telefon 72 58 79 66, eller døgnet rundt på telefon 43 86 14 48.

Vær skeptisk
Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:

Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.

Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet.

Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.

Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.

Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top