Frivillige er vigtige for beredskabet
Billed-2-Feldtkomfur.jpg
En vigtig del af Hovedstadens Beredskab er de frivillige. Nu har man mulighed for at prøve kræfter med frivilligheden i beredskabet. Foto: Hovedstadens Beredskab
GLOSTRUP OG BRØNDBY. En vigtig del af Hovedstadens Beredskab er de frivillige, der tager del i arbejdet på forskellig vis. Og der er brug for flere frivillige

Efter dannelsen af Hovedstadens Beredskab, der er en sammenlægning af brandvæsenerne i Albertslund, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Glostrup, Hvidovre, Rødovre og Københavns kommuner, er der brug for flere personer, der har lyst til at deltage i frivilligenheden i Hovedstadens Beredskab. De frivillige er en ekstra ressource, som Hovedstadens Beredskab kan trække på ved blandt andet længerevarende ulykker, oversvømmelser og værdiredning.

Voksende antal opgaver

Årsagen, til at der mangler frivillige hos Hovedstadens Beredskab, er, at det nye beredskabs dækningsområde dækker områder, hvor der ikke tidligere har været frivillige med tilknytning til de kommunale beredskaber. Dette indebærer, at der skal løses opgaver i et område på over 210 km² og med cirka en mio. indbyggere.
I dette område skal frivilligenheden medvirke til at skabe en sikker by og sikre den fortsatte drift af kommunerne bag Hovedstadens Beredskab.
Det betyder, at opgavemængden, som de frivillige løser, er voksende med blandt andet belysning og fyldning af trykluftflasker på skadesteder, behandlingsplads ved større ulykker, opgaver, der er klimarelaterede, så som oversvømmelser og væltede træer og ikke mindst i forbindelse med stabsarbejde samt forplejning og ind-kvarteringsopgaver.
Det er særligt enhederne, der arbejder med Stab og Logistik og Indsatsstøtte, der har brug for flere frivillige.

Forskellige ressourcer
– Den frivillige kan være en ung person, som har mange ideer og en god fysik, eller en ældre, der har erfaringer og kompetencer fra sit civile job. Man behøver ikke at være i super form og kunne løbe solen sort for at være frivillig. Det vigtigste er, at man har lyst til at yde et stykke frivilligt arbejde til gavn for samfundet, siger daglig leder af Hovedstadens Supplerende Beredskab, vicebrandinspektør, Morten Jørgensen.

Vigtig hjælp
Den største indsats, som de frivillige til dato har deltaget i, var branden på Frihedsmuseet den 28. april 2013, hvor de assisterede de københavnske brandfolk med redning af museets uvurderlige udstil-lingsgenstande og arkiv.
Som anerkendelse for denne indsats modtog frivilligenheden i det daværende Københavns Brandvæsen Frivillighedsprisen i 2014, som blev uddelt af forsvarsministeren.
Frivilligenheden forventes at medvirke årligt ved cirka 10 – 15 større hændelser i hovedstaden. Den længste indsats i 2015 var ved en brand i Klerkegade i det indre København. Her var de frivillige indsat i over 36 timer, hvor man assisterede med forplejning og logistikopgaver.

Der afholdes informationsmøde for interesserede mandag den 29. februar kl. 18.30 til ca. 20.00 på Dæmningens Brandstation, Hansstedvej 7 E, 2500 Valby.
Tilmelding skal ske på mail til frivilligekb@okf.kk.dk.
Tilmeldingsfrist er den 27. februar.
Uddannelsen starter torsdag d. 31. marts 2016.

Ud over at få gratis uddannelse i førstehjælp, brandbekæmpelse, redningsarbejde, skadestedsarbejde og forebyggelsesuddannelse, vil de frivillige indgå i et socialt fællesskab, hvor kammeratskabet vægtes højt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top