Gør en forskel som motionsven
Motionsven.jpg
Lette øvelser med elastik, som denne glade Brøndbyborger er i gang med her, eller en gåtur kan gøre en stor forskel for ældres sundhed. Derfor søger Brøndby Kommune nu frivillige motionsvenner.
BRØNDBY. Brøndby Kommune efterlyser frivillige, der vil være motionsven for en ældre medborger en time om ugen

Det styrker kroppen, giver mere energi og bedre humør, når vi dyrker motion, især når det foregår sammen med andre. Men for nogle ældre er det svært at få motioneret og deltage i motionstilbud, enten fordi de er gangbesværede eller har svært ved at finde motivationen. Disse ældre vil Brøndby Kommune nu gerne tilbyde en motionsven. En motionsven er en frivillig, der kommer på besøg en time om ugen til let træning eller en gåtur.

Gør en forskel

På et informationsmøde torsdag den 3. marts håber Brøndby Kommune at se folk, der måske kunne tænke sig at blive motionsven for en ældre medborger.
– Man skal ikke selv være nogen sportsatlet for at blive motionsven. Bare man er socialt anlagt og har mod på at blive klædt på af os til nogle lette øvelser, så er man oplagt som motionsven, forklarer fysioterapeut Sarah Åkerlind, der er tilknyttet projektet.
Som motionsven, der kommer på besøg i den ældres eget hjem, kan man være med til at gøre en forskel. Man kan være med til at sikre, at den ældre er i stand til at blive ved med at klare sig i eget hjem.

Med fysioterapeuter

– Motion og træning er rigtig vigtig for, at ældre kan holde sig i gang og for at de selv kan klare dagligdagen i eget hjem med fx at tage tøj på og tage opvasken. Med motionsvennen laver man eventuelt øvelser med elastisk eller øvelser, der træner, at man kan sætte sig ned og rejse sig op igen – eller tager en gåtur. Det afhænger af den enkelte ældres formåen, forklarer Sarah Åkerlind.
Som ny motionsven får man et kort kursus med inspiration til øvelser af erfarne fysioterapeuter og løbende sparring, så man med simple metoder er klædt på til at lave træning, der er tilpasset den ældre medborger, man er blevet matchet sammen med.

Motionsven
Hør mere om hvad det indebærer at være motionsven for en ældre medborger i Brøndby til åbent informationsmøde torsdag den 3. marts kl. 17-18 i Træningscentret, Horsedammen 36A. Interesserede kan også kontakte Katrine Bøgh Sørensen, tlf. 4014 8974, katbs@brondby.dk.

Motionsven er et projekt i samarbejde med Brøndby Kommune, Røde Kors, Ældre Sagen og kirkerne i Brøndby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top