Kamp om kunderne
BRØNDBY. Både HMN og en installatør af varmepumper har henvendt sig direkte til borgerne i Vesterled, for at påvirke deres stemme

Hvilken opvarmningsform er billigst? Det bliver der lige nu udkæmpet et mindre slag om i borgerne i Vesterleds postkasser. Som beskrevet i en anden artikel sender Brøndby Kommune på vegne af Brøndby Fjernvarme et brev ud til borgerne, hvor de for gaskundernes vedkommende har regnet ud, hvor meget de kan spare. Men den beregning skal man som gaskunde være kritisk overfor, står der i brevet.
Der er tre kritikpunkter. Dels skriver HMN, at nogle gaskunder vil have en lavere gaspris end den gennemsnitslige. Man kan selv vælge gasaftale, og den billigste gasaftale er for et gennemsnitshus cirka 100 kr. billigere om måneden.
Derudover kan gaskunderne have gaskedler med en højere virkningsgrad end 90 procent, som Brøndby Fjernvarme har regnet med. Det har de fleste gaskedler, der er mindre end 15 år gamle.
– Besparelsen er endvidere regnet ud efter, at du har en virkningsgrad på 90 % på din gaskedel, og derved opnår en 10 % bedre udnyttelse af energien med fjernvarme. Dette er ikke korrekt for moderne gaskedler, da de er lige så effektive som fjernvarmeunits, står der i brevet.
Det tredje punkt er restlevetiden i gaskedlen.
– Endelig regnes der med en årlig afskrivning på gaskedlen som en del af omkostningerne ved gasopvarmning. Dette er ikke relevant for alle dem, der først flere år ude i fremtiden står over for at skifte den eksisterende gaskedel ud, skriver HMN.

Brev om varmepumper

Fra Martin Falch Rasmussen, der installerer varmepumper, har alle borgerne fået en reklame for den varmeløsning.
– Den mest fordelagtige løsning for dig som boligejer er hverken naturgas eller fjernvarme. Det er en varmepumpe (luft/vand), som er en driftsikker totalløsning, som giver dig dispensation fra tilslutning til fjernvarme, skriver han i reklamen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top