Læserbrevsskribent fik politikerne til at tvivle
IMG_4921.jpg
Onsdag havde Erik Borsholt et læserbrev i Folkebladet, hvori han foreslog en ny afstemningsform i forbindelse med fjernvarmesagen i Vesterled. Men torsdag vendte politikerne tilbage til det oprindelige forslag. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Erik Borsholt havde onsdag et læserbrev i Folkebladet. Det fik et øjeblik de lokale politikere til at tvivle på deres eget projekt

Det er dagen derpå. Onsdag var Erik Borsholt fra Bygmarksvej i Vesterled til kommunalbestyrelsesmøde i Brøndby, og her kom det læserbrev, han havde i Folkebladet til at spille en væsentlig rolle.
I læserbrevet foreslog Erik Borsholt, at Vesterled rent afstemningsmæssigt skulle inddeles i mindre områder, og at flertallet i de enkelte områder skulle afgøre, hvorvidt man skulle have fjernvarme eller ej i denne del.
På denne måde kunne man forestille sig, at Vesterled blev inddelt i for eksempel fem områder, og at nogle af dem takkede ja til fjernvarme, mens det andre takkede nej.
En afstemningen i mindre området vil på demokratisk vis tilgodese flest mulige grundejerens ønske, mener Erik Borsholt.

Oplagte skel
Her dagen derpå er Erik Borsholt spændt på, hvad der nu til ske. Men han er dog glad for, at politikerne i kommunalbestyrelsen ville overveje hans ide:
– En bold kom trillende i kommunalbestyrelsens dagsorden. Man kan vel sige, at jeg fik sat en hæl på, og den gik til hjørne, siger han.
Hvor mange dele, Vesterled eventuelt skal inddeles i i forhold til afstemningen, er ikke det væsentlige, mener han:
– Der findes nogle naturlige skillelinjer her i området. Der ligger for eksempel en fødeledninger til fjernvarme under Knudlundsvej, Park Allé og Banemarksvej. De deler naturligt i nord/syd. Kirkebakken og kirkeskeller ligger på østsiden af Søndre Ringvej og regnes end ikke af ejendomsmæglerne for en del af Vesterled.
Fordelen ved at inddele afstemningen i mindre områder er ifølge Erik Borsholt oplagt:
– Jo mindre enheder, jo bedre. Det gør det lettere for beboerne at blive hørt.

Økonomien
Erik Borsholt mener, at grundproblemet i projektet er den ugennemskuelige økonomi:
– Det er andelshaverne i Brøndby Fjernvarme, der i sidste ende kommer til at hæfte for projektet og for Brøndby Fjernvarmes økonomi.

Update
Dagene efter det ordinære kommunalbestyrelsesmøde, hvor det blev besluttet at undersøge, om Erik Borsholts forslag kunne tænkes ind i projektet, blev det besluttet at vende tilbage til det oprindelige forslag om at afholde én samlet afstemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top