Melina og meteoritten
Meteorit-4.jpg
Melina Jensen fandt mandag et stykke meteorit, da hun var i skole. Den er nu afleveret til Statens Naturhistoriske Museum. Foto: Marie Louise Jensen
GLOSTRUP/UNIVERSET. Mange har i de seneste dage ledt efter en stump meteorit, men få har fundet noget. Men det har Melina fra 0 D på Skovvang Skolen

Søndag aften talte familien Jensen, som så mange andre om, hvad de ville gøre, hvis de fandt et stykke af den meteorit, der lørdag aften styrtede ned, og hvor en del ramte Ejby.
Da familien mandag morgen skulle i gang med en ny uge, tog familiens datter, Melina, en tur i haven og kom ind med en sort sten, som hun foreslog, var en del af meteoritten.
Men det slog forældrene, Marie Louise og Thomas hen, da de fortalte, at den ikke var tung nok og heller ikke magnetisk.
Men Melina glemte ikke sorte sten, magnetisme og vægt, for da hun i løbet af skoledagen på Skovvang var ude for at lege, fandt hun en sten, der levede op til alle kriterier for at være en meteoritsten. Noget, der efterfølgende er blevet bekræftet af Statens Naturhistoriske Museum
Thomas Jensen, far til Melina, siger om fundet:
– Melina var glad for at finde den, og hun synes, det var meget sjovt. Vi har i dag (tirsdag, red.) været henne i skolen for at vise den frem, og en af lærerne fortalte om, hvad stenen kan bruges til.
Siden lørdag aften har mange ledt efter meteoritsten, fordi de håbede derved at få en stor findeløn. Men der venter ikke Melina og hendes familie stor rigdom, fortæller Thomas Jensen:
– Vi havde hørt, den kunne være mange penge værd. Men er nu ikke tilfældet. Men det gør heller ikke noget, for vi synes bare, det var sjovt.

Børn og sten
Senere tirsdag bliver meteoritstenen afleveret til Statens Naturhistoriske Museum. Selvom Melina således i et par dage har været ejer af en meget værdifuld ting, så er hun og klassekammeraterne stadig børn, fortæller Thomas Jensen:
– Efter hun havde fundet den mandag, så kiggede børnene på den. Men de nåede også at tegne lidt på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top