Når imødekommenhed opfattes som tvivl
Jeg kan se i Folkebladet den 17/2, at nogen har set noget de opfatter som at politikerne tvivler på fjernvarmeprojektet.

Jeg kan se i Folkebladet den 17/2, at nogen har set noget de opfatter som at politikerne tvivler på fjernvarmeprojektet. Det undrer mig. Kan det opfattes som tvivl, at jeg er lydhør over for en kritiker af fjernvarmeprojektet? Eller med andre ord: Hvorfor skal imødekommenhed opfattes som at ”politikerne tvivler”?
Som udvalgsformand for Teknik og Miljø så jeg en ide i et læserbrev i Folkebladet. Den var ny for mig og kunne muligvis bruges, og derfor tog jeg muligheden for en opdelt afstemning op på kommunalbestyrelsesmødet. Det vil jeg kalde lydhørhed, ikke tvivl.
Gjorde vi det modsatte og ignorerede kommentarer og forslag fra borgerne, kunne vi med rette kritiseres for at være for lukkede. Det synes jeg ikke, vi er. Men når vi så er åbne overfor nye forslag, hedder det at vi tvivler.
Det synes jeg ikke vi politikere gør i denne sag. Som jeg ser det er vi nogle som støtter fjernvarmeprojektet (S, SF og Ø), og andre som er imod det på grund af tilslutningspligten (V og DF). Det har ikke ændret sig i lang tid. Borgmester Ib Terp og jeg har for måneder siden lovet, at vi vil rette os efter flertallet i en afstemning blandt de berørte borgere, når vi skal tage stilling til om projektet skal gennemføres. Det har jeg heller ikke hørt nogen ændringer i.
Jeg mener at fjernvarmeprojektet i Vesterled, Grønneled og Bakkegård Vest er et godt projekt, som vil gøre den årlige varmeudgift mindre for langt de fleste af områdets husejere. Når fjernvarmerørene er lagt, behøver beboerne ikke skifte energikilder selv, frem mod at Danmark i 2050 skal være uafhængigt af fossil energi som olie og gas. Som kunde hos fjernvarmen kan man lade fjernvarmenettet tage sig af nye energikilder som f.eks. overskydende vindstrøm og overskudsvarme fra affald og andre virksomheder. Det kan alt sammen kobles på nettet og gavner miljøet. Derfor håber jeg, at de berørte husejere stemmer ja til projektet, når afstemningen nu snart kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top