Nyt tilbud til familier med ondt i økonomien
052699_Pia_Dahlin.jpg
Pia Dahlin og resten af Kulturudvalget støtter rådgivning til familier med ondt i økonomien
GLOSTRUP. Dansk Folkehjælp forsøger nu at starte en økonomirådgivning i Glostrup for familier med ”ondt i økonomien” – baseret på uvildige, frivillige, men fagligt kompetente, rådgivere

Dansk Folkehjælp, der blandt andet er kendt for deres uddeling af julehjælp, ferieophold for udsatte familier og sociale projekter, søger nu frivillige rådgivere, der kan hjælpe familier med ondt i økonomien.
– Som kommune møder vi en del borgere i jobcenteret, Center for Social Service og Center for Familie og Forebyggelse, der efterspørger hjælp til at få styr på økonomien, fortæller Kulturudvalgsformand Pia Dahlin fra Glostrup Kommune.
Det kan være den daglige husholdning, der ikke hænger helt sammen. Men det kan også være gammel gæld, der hænger som en møllesten om halsen på rigtig mange mennesker. Og det gælder både de midlertidige forbrugslån eller større lån ved huskøb eller lignende. En skilsmisse kan også give mange mennesker økonomiske problemer.
– I Kulturudvalget synes vi, det er et rigtig godt initiativ, som vi har sagt ja til at støtte. Og vi håber, at både borgerne og de frivillige rådgivere vil tage godt imod initiativet, siger Pia Dahlin.

Anonym rådgivningen
Fra Dansk Folkehjælp er det lederen af den nationale afdeling, John Pedersen, der er primus motor. Han understreger, at selvom der i opstarten samarbejdes med Glostrup kommune – så er det er en anonym, uafhængig og frivillig rådgivning – både i forhold til kommune, banker og andre.
– Vi kan mærke, at det er vigtigt for de borgere, der søger rådgivning, at det er uafhængige rådgivere – og at de har både god tid og indsigt i problemstillingerne. Og rådgiverne sætter også pris på anonymiteten, siger han.
Tanken er, at rådgiverne danner et rådgivningsteam med en lokal frivillig koordinator, som skal tilbyde rådgivning en gang om ugen. Indtil videre vil det ske på Glostrup Fritidscenter, og rådgiverne skal have en økonomisk uddannelse – og gerne rådgivererfaring – i bagagen.
– Det helt typiske rådgivningsforløb handler om at få skabt et overblik over indtægter og udgifter – og ikke mindst et samlet overblik over den gæld man har, fortæller John Pedersen fra Dansk Folkehjælp.
– Når det er på plads, går vi så i gang med at få lavet aftaler med kreditorer, og på den måde kan vi lave et budget og en tilbagebetalingsplan, som er både realistisk og rimelig, siger han.

Er du interesseret i at blive rådgiver?
Potentielle rådgivere inviteres til et info- og opstartsmøde i Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, møderum 4, 23. februar kl. 16.30 – 18, hvor Dansk Folkehjælp vil orientere nærmere om planerne for en frivillig økonomisk rådgivning samt lægge op til en drøftelse af interessen for at etablere en rådgivning. Interesserede er meget velkomne til at få info-materiale hos Dansk Folkehjælps leder af National afdeling John Pedersen på tlf. 70 220 230 eller på mail: post@folkehjaelp.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top