To ud af tre bakker op om Magelund som borgmester
Kent-borgmester.jpg
To ud af tre socialdemokratiske partiforeninger i Brøndby mener, at Kent Magelund (S), fungerende borgmester, bør vælges til borgmester den 10. februar. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Den 10. februar skal der vælges ny borgmester i Brøndby. To ud af tre socialdemokratiske partiforeninger bakker op om Kent Magelund (S) som borgmester

Med stor sandsynlighed er den næste borgmester i Brøndby også socialdemokrat.
Når kommunalbestyrelsen den 10. februar skal vælge ny borgmester, har socialdemokraterne med ti mandater nemlig et flertal i kommunalbestyrelsen. Dermed kan de selv afgøre, hvem der skal være borgmester i den resterende del af valgperioden.

Borgernes borgmester
Socialdemokraterne i Brøndby er inddelt i tre lokale partiforeninger, og Folkebladet har bedt de tre formænd pege på, hvilken opgave der er vigtigst for den kommende borgemster, og har også spurgt dem, hvem de mener, der bør have posten som borgmester.
Henrik Jørgensen er formand for Socialdemokraterne i Brøndbyøster. Han er ikke i tvivl om, hvad den vigtigst opgaver er, for den kommende borgmester:
– Det bliver fortsat at arbejde for at skabe en så attraktiv kommune som muligt for de mange, meget forskelligartede borgere og virksomheder i Brøndby.
For at kunne løse denne opgave godt, mener Henrik Jørgensen, at Brøndbys næste borgmester bør have nogle bestemte personlige evner:
– Det vil være hensigtsmæssigt med et menneske på posten, som virkelig kender byens borgere og som forstår at inddrage så mange som muligt i arbejdet med løbende at forbedre kommunens faciliteter og service.
Disse evner besidder ifølge Henrik Jørgensen den nuværende fungerende borgmester:
– Bestyrelsen i Brøndbyøster anbefaler enstemmigt Kent Magelund. Kent har den fornødne erfaring og kender et utroligt stort antal borgere i alle tre bydele. Han har en naturlig respekt for alle de mennesker, han har med at gøre, og nyder selv en tilsvarende respekt fra andre. Hans mangeårige engagement i ikke mindst borgernes sundhed og byens foreningsliv er desuden velkendt.

Magelund er manden
Ludvig Blomberg er formand for Socialdemokraterne i Brøndby Strand. Han er helt på linje med sin kollega i Brøndbyøster i forhold til spørgsmålet om, hvad den næste borgmester skal hedde:
– Kent Magelund.
På spørgsmålet om, hvad den vigtigste opgave er for den kommende borgmester, svarer Ludvig Blomberg:
– Det er at stadigvæk at føre en god økonomisk politi.
Noget der kræver noget bestemt af en ny borgmester, mener Ludvig Blomberg:
– Godt Samarbejde i kommunalbestyrelsen

Afklaret situation
Per Jensen er formand for Socialdemokraterne i Brøndbyvester. Og så er han medlem af kommunalbestyrelsen i Brøndby, hvor han er formand for Social- og Sundhedsudvalget.
Han har i modsætning til sine to formændskollager ikke lyst til at fortælle, hvorvidt Socialdemokraterne i Brøndbyvester også bakker op om Kent Magelund som borgmester. I en mail til Folkebladet skriver Per Jensen:
– Socialdemokraterne i Brøndbyvester er afklaret med såvel den aktuelle situation vedr. Ib og om Kent Magelunds udmærkede virke som fungerende borgmester. Vi har taget til efterretning, at Ib ønsker at udtræde af Kommunalbestyrelsen med udgangen af februar 2016. Vi vil i den sammenhæng selvfølgelig medvirke ved indstillingen af en socialdemokratisk kandidat til posten som borgmester i Brøndby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top