Ung i lokalpolitik: Katja Adelhøj Lindblad fra Vallensbæk
DSC_1446.jpg
Katja Lindblad blev første gang valgt ind i kommunalbestyrelsen, da hun var 22 år. Det blev efterfølgede til 14 år som medlem af kommunalbestyrelsen i Vallensbæk. Hun stoppede med udgange af 2015. Foto: Heiner Lützen Ank
HELE OMRÅDET. Katja Adelhøj Lindblad blev valgt til kommunalbestyrelsen i Vallensbæk som 22 årig. Det blev til 14 år, inden hun stoppede sidste år

Hvor gammel var du, da du blev valgt til KB første gang?
22 år

Hvorfor var du med i så ung en alder?
Jeg startede med at gå til KB møder, fordi jeg ville se, hvad der skete i kommunen og ikke høre det via rygter.

Kunne borgerne i Vallensbæk mærke, at en ung (dig) var med i lokalpolitik?
Det ved jeg faktisk ikke. Men der var nok fokus på noget andet, end hvis ikke der havde været en ung med.

Hvordan kom du med?
Jeg meldte mig ind i væl­ger­foreningen, og på valg­aftenen i 1997 til kommunalvalget spurgte en af de lidt ældre KB medlemmer, om ikke det ville have været noget for mig, hvis vi havde været hurtigere ude. De næste fire år deltog jeg meget aktivt. Fire år senere blev jeg igen spurgt af kandidatudvalget om jeg ville stille op.

Er det i sig selv en kvalifikation at være ung i lokalpolitik?
Alder er ikke nogen kvalifikation i sig selv. Men ens perspektiv er anderledes, når man er 22 end 60. Derfor er det vigtigt, at der er en god blanding. Ens livsstil er anderledes, før man får børn, når man har børn og når de er store. Derfor kan vi noget sammen, fordi vores erfaring er forskellig og vores sted i livet er forskelligt. Så der er bestemt brug for nogen der er 60, 40, 30 og 20.

Ser du nogle særlige udfordringer for unge i forhold til at være med i lokalpolitik?
Der tager meget tid, men der er også meget indflydelse af hente. Du får lov at præge den by, du bor i. Som meget ung er du urutineret både i sagerne, måden politik skabes. Men de unge er som regel virkelig godt uddannet, og det er der brug for, fordi sagerne bliver mere og mere komplekse. Men der er også brug for folk, som har forskellige baggrunde, så det hele ikke bliver for akademiseret. Ofte er beslutningerne jo nogen, som får stor betydning for mange borgere i byen. Derfor er det bedst, hvis der er en blanding. Det gælder også i forhold til erfaringen i KB.

Fakta
Katja Adelhøj Lindblad var valgt for Det Konservative Folkeparti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top