Eleverne fik lidt mere styr på pengene
Pengeuge-2.jpg
Eleverne i 7. klasse lærte om ÅOP, renter og meget andet i løbet af pengeugen. Foto: Jens Staugaard
GLOSTRUP. I uge 11 lærte elver landet over om penge. Også eleverne i 7. klasse på Søndervangskolen

Penge er rare at have, ligesom det er rart at have styr på dem.
For at hjælpe unge til at få et bedre overblik over økonomi og penge, arrangerede Danmarks Matematiklærerforening og Finansrådet i uge 11 en landsdækkende kampagne, Pengeugen.
En af de skoler her fra området, der var med i kampagnen, var Søndervangskolen, hvor matematiklærer Jens Staugaard og hans 7. klasse havde besøg af Line S. Petersen fra Nordea i Glostrup.
I løbet af dagen blev eleverne præsenteret for begreber som budget, ÅOP og Kviklån.

Spændende og lærerigt
Efter besøget var eleverne glade for det, de havde lært. For eksempel sagde Simon:
– Det var sjovt at lære om hvor farlige kviklån er og nu ved jeg mere om ÅOP og at man altid skal snakke med banken hvis der er noget man har problemer med.
Hjalti havde også fået noget ud af besøget:
-Det var en god og lærerig oplevelse at få en person fra banken over i vores klassen og fortælle os om, hvordan man beregner lån, renter, og ÅOP. Det gav bare en bedre forståelse af økonomi.
Jakob havde i løbet af dagen fået en fornemmelse af, hvad et budget kan bruge til:
– Jeg synes, at det har været et meget spændende og lærerigt forløb. Jeg har lært, at det er meget vigtigt at holde et budget, så man kan se, om man har mange eller lidt penge tilovers. Jeg har også lært at selv det mindste kan hjælpe dig, så du ikke mister alle dine penge. Jeg ved også, at det ikke altid er renterne man skal kigge på, når man skal se det billigste sted at låne penge, det er ÅOP. For det er det, der tæller til sidst. Jeg har også lært at regne med renter og mange andre ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top