Fra Glostrup til det meste af verden
Rene-Final.jpg
René Vendt er direktør for Iron Fortress, der hjælper rollespils entusiaster i hele verden. Foto: Iron Fortess/Bent Holm
GLOSTRUP. Iron Fortress er verdens største eksportør af udstyr til rollespil. Masker, våben, dragter og så videre udvikles i Glostrup, og blandt kunderne er internationale filmproducenter og teatre

– Da jeg var yngre lå det ikke i kortene, at jeg skulle bruge mit arbejdsliv på at udvikle og distribuere udstyr til rollespil.
Jeg har altid været familiens sportsnørd, og det var først efter, jeg var fyldt 18 år, at jeg fik øjnene op for rollespil, da jeg tilfældigt kom til at læse i en bog, min lillebror havde på sit værelse, siger René Vendt, som egentlig er uddannet elektronikmekaniker i Søværnet.
De sidste syv år har han dog stået i spidsen for Iron Fortress, som han selv har startet op sammen med sammen med nogle partnere. Virksomheden har ekspanderet rigtig flot i løbet af de syv år, hvor Dagbladet Børsen to gange har udnævnt virksomheden til Gazelle virksomhed, og derfor var der i 2012 behov for større lokaler.
Så Iron Fortress flyttede til Smedeland 40 i Glostrup, hvor virksomheden i dag har cirka 1700 kvadratmeter og udvider nu med 1500 mere..

Ud til hele verden
På de 1700 kvadratmeter er der 13 ansatte beskæftigede, som har mange forskellige funktioner.
Da Iron Fortress er verdens største eksportør af udstyr til rollespil, så er der selvfølgelig et stort lager, der skal holdes styr på, men kreativiteten blomstrer også i høj grad hos Iron Fortress.
– Det er et kreativt og kunstnerisk miljø, hvor vi selv får ideér til dragter, masker, figurer og så videre. Vi udvikler og producerer selv vores eget, som vi så distribuerer til butikker i USA, Canada og Australien, hvor det så sælges videre til forbrugerne. Iron Fortress står selv for distributionen af sine produkter i Europa. 90 procent af vores omsætning kommer fra salg til udlandet, og det gør os til den største spiller inden for branchen, siger René Vendt.
Det er dog ikke kun i forhold til distributionen af varerene, at Iron Fortress er en global virksomhed, for der er masser af ansatte i udlandet.
– Vi får produceret det meste af vores læderprodukter i Indien, hvor vi har 200 mennesker, som ikke laver andet end at producere vores ting, og i Pakistan har vi 65 ansatte til at lave det samme, siger René Vendt.

Høj kvalitet
Iron Fortess succes skyldes ifølge René Vendt blandt andet den høje kvalitet af produkterne, og så det faktum at der har manglet en ordentlig leverandør på markedet, hvilket han som indehaver af tre rollespilsforretninger dragonslair.dk ved alt om.
– Første gang jeg nogensinde trådte ind i en rollespilsforretning, tænkte jeg, det må simpelthen kunne gøres bedre.
Derfor startede jeg i 1996 Dragons Lair butikkerne, som der stadig eksisterer i dag. Det var også som butiksindehaver, at jeg fik øjnene op for, at der manglede en ordentlig leverandør, så i 2009 tog mine partnere og jeg skridtet og åbnede Iron Fortress, og det har vist sig, at vi havde ret i, at der manglede en leverandør af højkvalitetsprodukter.

Kongeligt besøg
Det er dog ikke kun inden for live rollespil, at Iron Fortress produkter anvendes. For en stor del af det at spille rollespil er også at blive sminket. Så derfor sælger Iron Fortress en masse makeup.
– Vi har et samarbejde med en stor producent af makeup, som vi sammen med finder frem til den sammensætning, vi skal bruge. De fjerner for eksempel alle lyserøde nuancer. Vi har også en stor ekspertise i, hvordan man lægger makeup, så det ser realistisk ud. Så derfor har vi også haft besøg af Østre Gasværk, som har fået inspiration til, hvordan der kan lægges makeup, og det Kongelige Teater er blandt vores kunder, siger René Vendt, som tror på, at Iron Fortress i fremtiden kan levere mere til både teater og filmbranchen.
– I og med at vores produkter er så realistiske, så er det to oplagte brancher, som vi også allerede har stiftet bekendtskab med.
Der er i løbet af 2015 premiere på en Hollywood film med titlen ’Knights of Badassdom, hvor flere af vores produkter bliver brugt, og jeg tror på, at vi i fremtiden kan ekspandere yderligere, hvis vi griber det rigtigt an, siger han.

Politiet er kunder
Det er dog ikke kun film- og teaterbranchen, der har fået øjnene op for kvaliteten af Iron Fortress produkter. For det danske politi er også blandt kunderne.
– De køber en dele stave og mursten, som de bruger til at træne med. Det gør de, da udseendet er meget realistisk og materialerne er bløde og holdbare. Der er ligeledes også forskellige kampsportsklubber, som køber vores produkter, og for mig er der ingen tvivl om, at vi i fremtiden kommer til at levere flere produkter uden for rollespilsverdenen. Jeg ser i hvert fald en masse muligheder, og så er det bare op til os at gribe det rigtigt an, siger René Vendt.

Zombiløbet
Ved siden af at sælge og udvikle en masse rollespils-og makeupprodukter, så er Iron Fortress også initiativtagere og arrangører af Zombieløbet som ved sidste afholdelse havde 1600 deltagere i Vallensbæk mose. Her skal man som deltager ud på en udfordrende rute fyldt med zombieer, som man skal undgå. Løbet blev introduceret i 2013, og det var en stor succes, og man kan allerede nu tilmelde sig 2016 udgaven som afholdes d.11 september.
Der kan læses mere om det sjove og anderledes løb på zombielobet.dk, hvor man også kan tilmelde sig både som løber og zombie.
Forskere: Elever lærer af rollespil
Eventyr og fantasi hjælper skoleelever, viser undersøgelse fra Aalborg Universitet ifølge dr.dk
GLOSTRUP. Det er godt for indlæringen at bruge rollespil i undervisningen, viser undersøgelse fra Aalborg Universitet.
Eventyr og fantasi hjælper skoleelever til at få mere ud af undervisningen. Sådan skriver dr.dk.
Forskere fra Aalborg Universitet har set på om læringsrollespil i løbet af skoledagen giver mere engagerede elever. Og resultatet er meget positivt.
93 procent af eleverne, der deltog i undersøgelsen af rollespil, følte de fik et bedre fagligt udbytte. Og 63 procent mente de deltog mere i undervisningen.
Aalborg Universitets undersøgelse foregik på fem skoler i Helsingør, og resultaterne overrasker ikke professor Lisa Gjedde, der har stået for undersøgelsen.
– Når man er barn, skal man ikke lære noget bare for at gøre sin lærer glad. Men man skal lære nogle ting for at have det sjovt med sine kammerater, siger hun til dr.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top