Kriterier for udbud diskuteret
IMG_7088.jpg
En bevilling til en gennemgang af de kommunale elinstallationer førte til en diskussion af kommunal udbud på det seneste kommunalbestyrelsesmøde i Brøndby. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Udbud af gennemgangen elinstallationer affødte heftig diskussion på seneste kommunalbestyrelsesmøde

Kommunalbestyrelsen i Brøndby skulle på sit seneste møde den 9. marts forholde sig til, hvorvidt man ville bevillige 435.000 kr. til en gennemgang af elinstallationer i kommunens ejendomme. Et punkt, der forinden ikke påkaldte sig den store opmærksomhed.
Men under mødet affødte punktet alligevel stor debat. Venstre undrede sig nemlig over, hvilke kriterier, der ligger til grund for, at en opgave bliver sendt i udbud.
At Venstre på denne måde stillede spørgsmålstegn ved udbudskriterierne, undrede især Michael Buch Barnes fra Socialdemokraterne.
Under hensvisning til et dokumentet, der redegør for, hvornår og hvordan en kommunal opgave skal sendes i udbud, sagde Michael Buch Barnes:
– Jeg er helt med på, at man som folkevalgt kommunalpolitikker er i sin gode ret til at stille alle de kritiske spørgsmål, man måtte ønske til en forvaltning. Det, jeg synes er ret besynderligt i denne sag, er, at Venstre ikke stiller spørgsmålet i Teknik- og Miljøudvalget, hvor de har et kommunalbestyrelsesmedlem siddende.

Venstre kender regler
Ifølge Michael Buch Barnes burde Venstre allerede være bekendt med de kriterier, der på området:
– I 2015 havde udvalget sammen med den tekniske direktør bedt om en redegørelse over udbudsreglerne, og den har, som jeg også nævnte kommunalbestyrelsesmødet, alle kommunalbestyrelsesmedlemmerne fået udleveret.
Selvom man som politikere, ifølge Michael Buch Barnes, gerne må forholde sig kritisk til det materiale, man bliver præsenteret for, er der dog ingen grund til at være mistroisk overfor forvaltningen:
– For mit eget vedkommende har jeg stor tillid til vores forvaltninger, og til det fagligt dygtige arbejde de udfører.

Venstre har ikke ønsket at uddybe deres kritik på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top