Lis hjælper folk med at give slip på alkoholen
ALKOHOL.jpg
Alkoholkonsulent i Brøndby Kommune Lis Fjelsted hjælper gerne, hvis nogen har for stort et alkoholforbrug. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Brøndbyborgere, der vil lægge alkohol på hylden, kan få både gratis alkoholbehandling og netværk bagefter. Alkoholkonsulent Lis Fjelsted står klar til at hjælpe

Alkoholkonsulent Lis Fjelsted fra Brøndby Kommune har gennem årene talt med næsten 500 Brøndbyborgere, der er kommet til hende med et alkoholmisbrug.
Hun har i alt 21 års erfaring fra feltet, så det er en erfaren dame, man får i røret i Brøndby, når man finder modet og tager de indledende skridt til at kigge sit alkoholforbrug efter i sømmene.
– Folk kan kontakte mig anonymt, og vi mødes ofte til en uformel snak over en kop kaffe, hvor vi taler om, hvilken indflydelse alkohol har haft på deres liv, og hvad den har spændt ben for. Nogle gange aftaler vi at mødes igen på et senere tidspunkt, andre gange ender vi med at køre direkte til Lænken, som vi har et godt samarbejde med. Og jeg tilbyder at gå med ind, for den første gang kan være en svær overvindelse for folk, fortæller alkoholkonsulent Lis Fjelsted.

Cafe Solvej
Som noget særligt tilbyder Brøndby Kommune ikke blot gratis alkoholbehandling, men har også oprettet et tilbud til den svære tid, der kommer, når hverdagen uden alkohol melder sig.
– Som ædru alkoholiker har man gavn af at mødes med andre ligesindede, og vi ved fra undersøgelser, at mere end 50 procent af dem, der er i alkoholbehandling, bor alene. Derfor etablerede vi for år tilbage Cafe Solvej i Multihuset, hvor mennesker med alkoholproblemer og deres pårørende kan mødes hver tirsdag kl. 14-19. Formålet er at mødes i en hyggelig atmosfære og inspirere hinanden til at forblive ædru og på den måde formindske risikoen for tilbagefald, forklarer Lis Fjelsted.

Diplom
Alkoholkonsulenten sørger også for, at bedriften med at holde sig ædru efter endt behandling bliver anerkendt og fejret. Det sker helt præcist med uddeling af et diplom, blomst og tale, som man får, når man har været ædru i et, to og tre etc. år. Men inden man når dertil, er der ofte en lang periode, hvor man gradvist skal opdage, at man har brug for hjælp til at droppe alkohol.
– Der kan ofte gå så længe som syv år, før man erkender, at man har brug for hjælp. Men hvis det rumsterer i hovedet på en om, at man måske gerne vil lave noget om i forhold til sit alkoholforbrug, så skal man bare ringe til mig. Det er helt uforpligtende, og jeg er altid klar til at tale med folk – også pårørende, lyder det fra Brøndbys alkoholkonsulent.

Ring til Lis Fjelsted på tlf. 3094 2514 og få en snak om dit alkoholforbrug. Her kan du også få råd og vejledning om de mange forskellige behandlingstilbud i området. Se mere på www.brondby.dk/alkohol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top