Lokal beboer: Hvornår koster det et liv?
Nora4.jpg
Med et venstresving forbudt-skilt i begge sider af vejen er det tydeligt, at man ikke må dreje til venstre. Men det bliver ikke altid overholdt. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Venstresvingsbanen ved Norasvej er dødsens farlig, mener lokal beboer

Har du været inde og tanke på Q8 tanken på hovedvejen, og skal du videre ud af Hovedvejen mod Albertslund? Så skal du en tur ned forbi Siestavej og Banegårdsvej for at komme ud på Hovedvejen. Der er nemlig Venstresving forbudt fra Norasvej og ud på Hovedvejen, men det respekterer især taxachauffører om aftenen og natten ikke, fortæller Per Troelsen, der bor i området.
– Vi oplever hele tiden, at der er folk, der svinger til venstre. Det er tit taxachauffører, de er ligeglade, siger han.
Han oplever tit at komme fra Brøndbyøster ad Hovedvejen. Herfra vil han så dreje til venstre via den venstresvingsbane, der er ned mod Norasvej.
– Pludselig kommer der en taxa mod mig fra Norasvej, hvor jeg ikke har min opmærksomhed. I går nåede jeg lige at klodse bremserne. Han var få centimeter fra at ramme mig, og så kiggede han på mig, som om det var mig, der havde gjort noget galt, siger Per Troelsen.
Han kræver en løsning hurtigst muligt:
– Hvornår skal det koste mig livet? spørger han.

Lyskryds eller hegn
Aller helst vil Per Troelsen have et lyskryds, hvor Norasvej løber ud i Hovedvejen. På spørgsmålet, om ikke det vil sætte endnu mere prop i trafikken på Hovedvejen, svarer han:
– Skal det koste et menneskeliv eller en trafikprop? De fik et nyt lyskryds nede ved McDonalds, da der blev bygget butikker der. Vi har ventet længere på et lyskryds, siger han.
Kan han ikke få et lyskryds, vil han hellere have et længere hegn på den anden side af venstresvingsbanen på Hovedvejen, så det bliver umuligt at komme fra Norasvej og i retning mod Albertslund.
Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Glostrup, Flemming Ørhem (DF), vil gerne hjælpe Per Troelsen og naboerne i området, når der bliver penge til det.
– Vi har en samlet plan for Hovedvejen gennem Glostrup Kommune. Vi vil meget gerne gøre noget ved problemet ved Norasvej, men det er også et spørgsmål om at prioritere de midler, vi har til rådighed, siger han.

Politiets opgave
Flemming Ørhem understreger også, at det burde være klart for enhver, at det er ulovligt at svinge til venstre på stedet.
– Skiltningen ved Hovedvejen og Norasvej er ganske klar. Det er ikke tilladt at krydse Hovedvejen fra Norasvej for at køre mod vest. Det er altså en politiopgave at påse, at Færdselsloven overholdes, siger han.
Per Troelsen ser ofte politiet holde på Hovedvejen for at lave hastighedskontrol, men de pakker sammen og tager hjem, inden problemerne med de ulovlige venstresving opstår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top