Ministeren vil ikke mødes med borgmestrene
DSC_1684.jpg
Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) vil ikke mødes med borgmestrene i Ishøj og Vallensbæk, selvom Ishøjs borgmester har bedt hende forholde sig til de to kommuners samarbejdsvanskeligheder. Foto: Heiner Lützen Ank
VALLENSBÆK. Social- og Indenrigsminister, Karen Ellemann (V), takker nej til at mødes med borgmestrene i Ishøj og Vallensbæk. Hun henviser til, at samarbejdet er lovbetinget

”Det forpligtende samarbejde er imidlertid et lovbundet samarbejde. Jeg er ikke som minister tillagt nogen beføjelse til at mægle endsige træffe afgørelser mellem de samarbejdende kommuner. Derfor tvivler jeg på, hvor meget nærmere en løsning sagen vil komme som følge af et møde mellem os.”
Således hedder det i det brev, Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) har sendt til Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), efter han havde skrevet til ministeren på grund af utilfredshed med samarbejdet med Vallensbæk Kommune om samarbejdet på beskæftigelsesområdet.
Ole Bjørstorp (S) havde håbet, at Karen Ellemann (V) ville give Ishøj Kommune mulighed for i større grad selv at gøre noget på beskæftigelsesområdet, et område som Vallensbæk Kommune er udførende på i de to kommuners samarbejde.
Men ministeren vil altså ikke gå ind i sagen. Men tilføjer dog i brevet:
”Derimod stiller ministeriet sig meget gerne til rådighed for et møde på embedsmandsniveau med henblik på at udforske de løsningsmuligheder, som lovgivningen rummer.”

Skuffende
At ministeren således ikke vil mødes med de to borgmestre, ærgrer Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S):
– Jeg mener det er et udtryk for, at ministeren ikke vil forholde sig til de alvorlige problemer, der er på beskæftigelsesområdet. Det er ikke tilfredsstillende for Ishøj. I Jobcentret mangler der økonomisk styring og budgetstyring. Det er skuffende at ministeren ikke vil være med til at løse problemerne.
At ministeren tilbyder at embedsfolk kan bidrage til at løse problemerne har Ole Bjørstorp (S) ikke de store forventninger til:
– Embedsmænd fra ministeriet er da velkomne, men jeg tror ikke, at de kan løse problemerne.

Der er problemer
At der er væsentlige problemer at forholde sig til, er Ole Bjørstorp (S) ikke i tvivl om, både i forhold til den konkrete sag:
– Den konkrete løsning er, at Ishøj selv kan løse problemerne for de ledige Ishøjborgere. Og får tilført denne opgave.
Men også på mere overordnet niveau, fungerer samarbejdet ikke optimalt:
– Samarbejdet er jo ikke pt. godt, men det skyldes sikkert konstruktionen med det forpligtende samarbejde har vist sig at være en stor misforståelse.

Gælder begge parter
Borgmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen (K), har også modtaget svaret fra Social- og Indenrigsministeren, og hans svar på det lyder:
– Selvfølgelig skal budgetter overholdes – det gælder begge sider af bordet i det forpligtende samarbejde. Det vil sige både for de opgaver, vi udfører for Ishøj og de opgaver, de udfører for os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top