Pensionistforening i 75 år
Pensionister1.jpg
Ingelise Brusen er formand for Glostrup Pensionistforening. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Langfredag blev Glostrup Pensionistforening 75 år. Det blev fejret med stor fest, reception og masser af glade medlemmer

Glostrup Pensionistforening har igennem 75 år givet sine medlemmer ture ud i det blå, månedlige bankoaftener og en masse andre oplevelser. Det blev fejret fredag den 18. marts med en stor fest og en efterfølgende reception. En af gæsterne var Lars Thomsen (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget.
– Det er rart at se så mange friske mennesker, der lige er kommet på den anden side af de 18, jokede han, og fortalte om vigtigheden af venskaber:
– Det er vigtigt at holde fast i sine venner gennem hele livet, både i medgang og modgang.

Op og nedture
Som så mange andre på 75 har Glostrup Pensionistforening haft op og nedture.
– Det er faktisk lidt tilfældigt, at foreningen stadig eksisterer i dag. Jeg blev lokket med til banko en gang, og så meldte jeg mig ind i foreningen. Der gik ikke mange dage, før jeg fik en invitation til ekstraordinær generalforsamling, fordi hele bestyrelsen havde trukket sig, fortæller Ingelise Brusen, der nu er formand for foreningen.
Inden den ekstraordinære generalforsamling havde hun aftalt med en veninde, at hvis ingen andre stillede op til den nye bestyrelse, så ville de gøre det. Og den afgående formand nåede lige at sige, at det nok ville blive nødvendigt at lukke foreningen, da Ingelise Brusen rejste sig op.
-Hvis der ikke er andre, så tager jeg formandsposten og Jytte kasserposten. Der var vilde klapsalver, for der var ikke nogen, der ville have foreningen til at lukke. Og så fik vi det meste af den gamle bestyrelse med. Jeg overtog den 5. janaur 2012, og havde jeg vidst, hvad det indebar, så havde jeg ikke gjort det, siger hun.
I dag er hun dog glad for, at han lagde det arbejde, der skulle til, for at få foreningen til at overleve.
– Jeg tror, der sidder mange ældre derhjemme, som ikke rigtig kommer ud. De skal komme ned til os, vi har det rigtig hyggeligt, siger hun.

Medlem i 26 år
En af dem, der har været med i foreningen i mange år, er Inger Jørgensen på 83. Hun har været med i Glostrup Pensionistforening siden 1990.
– Det er et samlingspunkt, hvor man ikke skal kunne andet, end at have godt humør. Det er en hyggeforening, vi har det godt, siger hun om, hvorfor hun har været med i så mange år.
Hun vil også gerne opfordre andre ældre, der ikke har noget socialt liv, til at komme i foreningen.
– Hvis man er alene og kommer herned, så falder man altid i snak med en eller anden. Mange gange kender man jo alligevel nogen hernede fra tidligere i sit liv. Der er masser af snak. Man lærer mange mennesker at kende, siger Inger Jørgensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top