Børnehavebørn dystede i forhindringsbane og tovtrækning
IMG_7350.jpg
Et stort hit ved idrætsdagen var tovtrækning. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Onsdag havde over 600 børnehavebørn fra Brøndby sat hinanden stævne til idrætsdag ved Brøndbys klubhus

– Vi er kommet for at spille fodbold, men jeg har ikke scoret, for jeg har ondt i min fod.
Markus peger på drengen ved siden af og fortæller, at kammeraten hedder Malthe.
– Min fod gør også ondt, griner Malthe.
Malthe og Markus går på Kirsebærstuen, men kan ikke lige huske, hvad børnehaven hedder.
– Det sjoveste var at tovtrække, siger Markus
– Ja, vi vandt to gange føjer Malthe stolt til.
Sammen med 600 andre børn i 4-6 års alderen er de to drenge til idrætsdag for børnehavebørnene i Brøndby. Et arrangement, der efterhånden er blevet en tradition.

Sammen
Idrætsdagen arrangeres i samarbejde mellem Brøndby IF og Brøndby Kommune, og er en del af en fælles målsætning om at fremme bevægelsesglæde, motorik og trivsel blandt alle børn i Brøndby Kommune.
En af dem, der har været med til at arrangere dagen, er Laura Bielefeldt-Jakobsen, kulturkonsulent i Brøndby Kommune:
– Vi arrangerer dagen for at samle institutionerne om nogle gode aktiviteter, og der er noget for alle. Desuden kan dagen forhåbentligt inspirere nogle af pædagogerne til aktiviteter, de kan bruge i institutionerne. Udover Brøndby IF og Brøndby Kommune er Idrætsefterskolen og Brøndby Gymnasium også en del af arrangementet, fortæller Laura Bielefeldt-Jakobsen:
– Elever fra gymnasiet og efterskolen fungerer som holdleder og som dem, der styrer aktiviteterne, og de gør det bare rigtig godt. Så det er på mange måder et godt samarbejde, hvor vi kan meget i fællesskab.

Rekordmange
Også Michael B. Espersen, forretningsfører i Brøndby IF, glæder sig over arrangementet:
– Det gik fantastisk. Vi er i Brøndbyernes IF glade og stolte af at kunne være med til at stable dette arrangement på benene, som igennem årerne har udviklet sig til en stor succes, i år med rekorddeltagelse af ikke færre end 638 glade børn fra kommunens institutioner. Alle fik en rigtig god dag i sol fra en skyfri himmel, samtidig med at de fik rørt sig i de seks forskellige aktiviteter, der var opsat.

Også musik og isbjørn
Dagen både startede og sluttede med en lille koncert, hvor Peter Phillipsen fra Kim Larsen Jam fik det farvestrålende børnehav til at synge med på kendte klassikere, og hvor det blev helt tydeligt at bevægelse er mange ting, også dans.
Glade blev børnene også, da isbjørnen Nanok kom forbi med fodboldbilletter til alle de deltagende børn. Da dagen var omme blev de mange børn hentet i busser, som kørte dem tilbage til institutionerne med rygsække fyldt til randen af bevægelse, grin og solskinsvejr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top