Elever indsamlede skrald
skraldedag2.jpg
Der var ingen sure miner, da eleverne på Søndervangskolen skulle samle affald.
GLOSTRUP. Eleverne i 4. og 5. klasse på Søndervangskolen har lært om og samlet affald som en del af den understøttende undervisning

I anledning af Danmarks Naturfredningsforenings Søndagsindsamling af affald den 17. april, har fjerde og femte klasserne indsamlet affald på Glostrup Skole afdeling Søndervangs område og de omkringliggende veje.
Fjerde og femte klasserne har Understøttende Undervisning samtidigt hver fredag fra kl. 12.00 til 13.30, det udnyttede klassernes pædagoger til at lave en fælles skraldedag. Danmarks Naturfredningsforening har på deres hjemmeside lavet fem film om affald, som er meget børnevenlige, så alle klasserne startede med at se en film om genanvendelse. Eleverne lærte, at en mobiltelefon kan laves om til smykker, og at hvis man genanvender 100 dåser, så kan man lave 88 nye dåser. Eleverne fik herefter en quiz om affald og genanvendelse.
Så stod den ellers på en times affaldsindsamling. 100 elever, 150 skraldeposer, og så der ud af. Hver klasse fik et område, som de havde ansvaret for at rydde op, der var ingen sure miner over opgaven og alle gik til den. Legepladser, buske, træer, bakker og veje blev støvsuget for affald af alle arter, dåser, aviser, plastik og alverdens andet affald blev samlet op. Til sidst samlede de fem klasser alt skraldet og som tak for hjælpen gav skolen en is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top