Kickboxing lærer Niclas om livet
LAW_6385.jpg
Niclas R. Larsen fra Vallensbæk er blandt verdens bedste i kickboxing. Men sporten er mere end blot en kampsport, det er også en sport hvor man lærer noget om sig selv. Foto: Pressefoto
SPORT. Niclas R. Larsen fra Vallensbæk Strand er en af verdens bedste kickbokser. Men også pædagog, far og en mand, der tænker over tingene

Den 16. april går Niclas R. Larsen fra Vallensbæk Strand i ringen ved et stort kickboxingstævne i København arrangeret af det mest prestigefulde forbund inden for sporten, Glory.
Niclas R. Larsen er ganske vist ikke hovednavnet, men han kæmper kampen lige inden. Et tegn på, at han ikke er hvem som helst, men er blandt de absolut bedste. Ikke blot i Danmark, men i hele verden.
– Glory samler de bedste af de bedste, og det er dem, der har de bedste TV aftaler. Dermed kommer kampene ud til flest mennesker. Ved stævnet i København kæmper jeg lige før hovedkampen, så man kan godt tillade sig at sige, at jeg er blandt de bedste.

Presset giver læring
Kickboxing er en 40-50 år gammel kampsport, der stammer fra USA og har rødder i andre former for kampsport som karate, taekwondo og kung fu og thaiboxing. Kickboxing kombinerer bokseteknikker med spark, men adskiller sig fra den nært beslægtede sport thaiboksning ved, at det ikke er tilladt at bruge albuer og knæ.
Det er i denne sport Niclas R. Larsen har vundet flere verdensmesterskaber og har kæmpet mod nogle af de største navne inden for sporten.
Og selvom det får ham til at lyde som en hård negl, så er det hård negl, der hver gang spørger sig selv, hvorfor er det nu lige, du gør det her:
– Det er som at springe i faldskærm. Man står deroppe og ser på det hele og tænker, hvad er det dog, jeg har rodet mig ud i. Så springer man, og hver gang lærer man noget nyt.
Og evnen til at undre sig må ikke forsvinde:
– Når jeg ikke længere lærer noget om mig selv ved at kæmpe, så er det tid til at stoppe. Faktisk mener, Niclas R. Larsen at sådan en presset situation er noget, alle kender til:
– Jeg tror, vi alle oplever situationer, hvor vi er pressede og bliver nødt til at handle. Det er så det, jeg træner ved at kæmpe.

Pædagog ved siden af
Kickboxing er en lille, men voksende sport i Danmark. Det betyder blandt andet, at Niclas R. Larsen ikke kan leve af sporten:
– Jeg arbejder som omsorgspædagog på en døgninstitution for utilpassede børn. Det er et arbejde, hvor jeg har nogle døgnvagter, og det giver mig så mulighed for at træne meget på andre tidspunkter.
Ligesom Niclas R. Larsen er afhængig af et arbejde, der passer ind i træningen, er han også afhængig af et hold af hjælpere omkring sig:
– Selvom kickboxing er en individuel sport, så er der mange omkring mig, der hjælper til. Der er forskellige trænere, og der er min mentale coach, så faktisk foregår der en masse arbejde, som man slet ikke ser, når man går i ringen for at kæmpe.

Sønner med
Er man som Niclas R. Larsen blandt de bedste i verden, involverer det også ens børn:
– Jeg har to drenge. De er nogle gange med i klubben Mikenta i Albertslund, for ellers hænger det ikke sammen. Og faktisk er holdningen i klubben, at det er helt ok at have børn med . Så de synes også, det er hyggeligt.

Vil gerne leve af det.
Når Niclas R. Larsen går i ringen den 16. april er det naturligvis for at vinde og for at lære noget nyt igen. Men på længere sigt er der også et andet mål:
– Det kunne naturligvis være rart, at jeg kunne komme til at leve af det. Men desværre er det ikke muligt endnu.

Niclas R. Larsen kæmper ved Glorys kickboxingstævne den 16. april i Forum, København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top