Lammene blev sat på græs
Lammene-holdt-sig-tær-på-deres-mor.jpg
Lammene holdt sig tæt på deres mor. Foto: Ghita Lentz
GLOSTRUP. Fårene i Ejby har gået inde hele vinteren, men i torsdags kom de ud på græs, hvor de skal vedligeholde Ejby Mose

Lammene hoppede glade afsted, da fårene med deres små lam blev sat på græs torsdag eftermiddag. Fårene går inde i en stald i Ejby hele vinteren og det var tydeligt at se, at de nød at komme ud på græs. Ved samme lejlighed blev flere af fårene øremærket.

Stor interesse for fårene
Mange havde fundet vej til det grønne område i Ejby for at overvære, at fårene med deres lam blev sat på græs. Generelt har kommunen oplevet en stor interesse for fåreholdet. Kommunen er nemlig ved at oprette et fåregræsserlav, da den nuværende fårehyrde langsomt vil trappe ud efter 20 år for at gå på pension. Derfor forsøger kommunens Vej og Park at køre det videre med frivillige kræfter gennem et fåregræsserlav.
De lokale beboere har vist stor interesse for at give en hånd med i pasning af fårene. Det er specielt familier med små børn, der viser interesse for at følge fårene og se lammene vokse op. Omkring 15 familier har allerede meldt sig og flere er velkommen. Hvis man er interesseret, kan man kontakte Torbjørn Nicolajsen fra Vej og Park på torbjorn.nicolajsen@glostrup .dk eller på tlf. 20229407.
Fårene bidrager til en bæredygtig naturpleje i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top