Letbanen binder regionen sammen
Af Özkan Kocak (S), medlem af Region Hovedstaden, Anemonevej 27, 2600 Glostrup Letbanen skaber sammenhæng til gavn for de mennesker, der bor, arbejder, studerer og driver virksomhed i områderne. Letbanen giver den unge studerende fra Glostrup, mulighed for hurtigt at komme til DTU i Lyngby uden besværlige stop og skift undervejs. Letbanen giver også familiefaren […]

Af
Özkan Kocak (S), medlem af Region Hovedstaden, Anemonevej 27, 2600 Glostrup

Letbanen skaber sammenhæng til gavn for de mennesker, der bor, arbejder, studerer og driver virksomhed i områderne.
Letbanen giver den unge studerende fra Glostrup, mulighed for hurtigt at komme til DTU i Lyngby uden besværlige stop og skift undervejs. Letbanen giver også familiefaren fra Lundtofte mulighed for at tage på arbejde i Glostrup, uden at han skal spilde tiden i bilkø. Tid han hellere vil bruge med børnene.
Kritikken af letbanen fra politikerne på Christiansborg fortæller bare, at de er meget langt væk fra den virkelighed, menneskerne i området lever hver dag.
Det er dybt problematisk, hvis kommunerne langs Ring 3 og Region Hovedstaden ikke kan stole på de aftaler, der allerede er indgået med politikerne på Christiansborg:
Det giver ingen mening, at vi endnu en gang skal diskutere, om vi skal have en letbane. Alle eksperter er enige om, at det er den bedste løsning. Der er intet nyt under solen, som skulle give anledning til at genoverveje beslutningen, så lad os nu komme i gang.
Der er allerede investeret knap 400 mio. i arbejdet med letbanen. Det vil desuden have store konsekvenser for kommunerne, hvis de ikke kan stole på de aftaler, der er indgået, når de skal tiltrække virksomheder og investeringer til områderne omkring letbanen.
Det er op til Hovedstadens Letbane og COWI at svare på spørgsmål om økonomien, men jeg kan forstå, at økonomien er blevet gransket af flere uvildige eksperter, der ikke mener, der er grund til bekymringer.
Området langs den kommende letbane er 3 gange større end Ørestad. Eksperter har regnet på, at netop en letbane giver 30.000 flere arbejdspladser og ca. 11.000 flere indbyggere, når vi ser en 15-20 år frem i tiden, i forhold en BRT-løsning, en specialiseret bus, som før har været undersøgt som en alternativ løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top