Lokalrivalerne
bowling2.jpg
Leif Neergaard er en af de relativt nye medlemmer af IF32 Bowling. Foto: Jesper Ernst Henriksen
BOWLING. Glostrup og Rødovre er bowlingens Brøndby og FCK, de har begge fire hold i den bedste række for pensionister

IF32 Bowling er en af de store bowlingklubber i Storkøbenhavn. Her er både pensionister, voksne bowlere, der bowler om aftenen og et børnehold, der bowler torsdag aften fra 18 til 19.
– Den yngste bowler, vi har, er fem år gammel. Det er noget alle kan, hvis de kan løfte kuglen, siger Rita Mortensen, der er formand for foreningen og ansvarlig for ungdom. Hun vil gerne have flere ungdomsspillere med i klubben.
– Lige nu har vi otte til ti stykker. IF32 Gamle Drenge støtter ungdomsspillerne med halvdelen af prisen på et årskort til bowling, siger hun.

Mod Rødovre
For pensionisterne i IF32 Bowling hedder rivalerne Føniks fra Rødovre. Begge klubber er med i Pensionisternes Bowling Alliance og har hver fire hold i den bedste række, der består af to puljer med seks hold i hver.
– Det er lidt ligesom Brøndby og FCK, siger Villy Laustsen.
Bowling på konkurrenceplan foregår på hold med fire spillere. Der er både turneringer for pensionister, voksne og børn plus en del stævner i løbet af en sæson, så der er masser af mulighed for at måle sig med andre.
Klubbens højest prioriterede turnering blandt seniorerne er i Dansk Bowling Forbund
De bedst placerede seniorspillere i IF32 bowling er kvindeholdet, der spiller i 1. division, der er den næstbedste række i Danmark.
Klubbens bedste hold for tiden er dog herreholdet, der spiller i KBU serie 1B. Holdet har i det sidste halvandet år sat klubrekord ikke mindre end fem gange. De ligger for tiden i toppen af rækken. Der er lagt op til en meget spændende afslutning, hvor fire klubber kæmper om oprykning til 2. division.
– Bowling kan både være konkurrence, hygge eller en familiesport, siger Rita Mortensen. Ifølge hende kræver det to ting, at blive god til bowling.
– Jeg vil sige det er koncentration og præcision. Når du træder op, så skal du koncentrere dig om at aflevere kuglen, siger hun.

Startet af kvinder
Rita Mortensen var selv med til at starte den forening, som hun nu er formand for. Det var omkring årsskiftet 1993/1994, da der blev oprettet nogle midlertidige bowlingbaner på Banemarksvej. Dengang var det tre kvinder, der tog initiativ til en bowlingafdeling under IF32 og det var de tre, der udgjorde den første bestyrelse. Kort tid derefter blev Glostrup Bowlingcenter på Diget bygget, hvor foreningen i dag træner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top