Øget vejledning til folk ramt af kontanthjælpsloft
GLOSTRUP. Glostrup vil ikke lave særlige stillinger til folk der rammes af det nye kontanthjælpsloft. Men tilbyde vejledning

Til Kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge benyttede Jesper Larsen sig af muligheden for at stille spørgsmål til kommunalbestyrelsen.
Han spurgte, hvad kommunen vil gøre for at hjælpe borgere, der bliver ramt af det nye kontanthjælpsloft og kravet om 225 timers arbejde. Han spurgte, om kommunen vil oprette særlige stillinger og gøre en særlig indsats for, at folk ikke bliver sat på gaden.
Til det sagde borgmester John Engelhardt (V).
– Det er kommunernes opgave at gennemføre vedtaget lovgivning, ikke at bremse eller modvirke den. Det vil Glostrup Kommune heller ikke gøre her med denne lovgivning, som ifølge beskæftigelsesministeren har til formål at styrke det økonomiske incitament for modtagere af integrationsydelse, uddannelseshjælp og kontanthjælp for at komme ud af de ordninger til beskæftigelse, frem for at modtage offentlig forsørgelse, sagde borgmesteren.
Kommunen vil altså ikke oprette særlige stillinger, som kontanthjælpsmodtagere kan søge, og der er ikke nye mulighed for at hjælpe folk med at betale husleje. Der er dog stadig den almindelig akutte boligventeliste.

Yderligere vejledning
Kommunen er dog opmærksom på, at nogle borgere kan komme i klemme.
– Glostrup Kommune vil justere vejledningsindsatens i forhold til at hjælpe borgere, inklusiv handicappede borgere, med at finde beskæftigelse. Det betyder konkret, at Glostrup Kommune vil informere samtlige borgere, der skønnes omfattet af den nye lovgivning, intensivere vejledningsindsatsen over for hver enkelt borger i målgruppen og endelig vurdere, hvorvidt der er borgere, der skal undtages for 225 timers reglen i den nye lovgivning, sagde John Engelhardt.
Jesper Larsen var umildbart tilfreds med svaret.
– Jeg havde håbet på, at kommunen ville gøre noget mere, men svaret kommer ikke bag på mig. De er jo nødt til at følge lovgivningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top