Om at gøre en forskel
Af Carl Friis Skovsen Vallensbæk Et brækket ben og en kærlig og opofrende praktikant på et plejehjem er bagrunden for dette indlæg. Den omhandlede beboer var i sommeren 2015 så uheldig at brække benet og har tidlige haft brud på hoften. På sygehuset blev der ordineret yderligere smertestillende medicin. Efter hjemkomsten havde beboeren svært ved […]

Af
Carl Friis Skovsen
Vallensbæk

Et brækket ben og en kærlig og opofrende praktikant på et plejehjem er bagrunden for dette indlæg.
Den omhandlede beboer var i sommeren 2015 så uheldig at brække benet og har tidlige haft brud på hoften. På sygehuset blev der ordineret yderligere smertestillende medicin.
Efter hjemkomsten havde beboeren svært ved at komme til hægter igen. Fejlmedicinering kom under mistanke.
På et møde med den praktiserende læge, blev der aftalt en gradvis reducering af den smertestillende medicin.
Næsten samtidig, blev der ansat en praktikant på plejehjemmet, der fik ekstra tid, til at tage sig af beboeren.
Praktikanten formåede med stor omtanke og tålmodighed, at få beboeren ud af sengen hver morgen og til igen at spise middag sammen med de øvrige beboere. Kort sagt til igen at være en nærværende og interesseret personlighed.
De pårørende føler i dag, at der er sket et ”lille mirakel”, udført af en praktikant, der med den nødvendige tid og med interesse, tålmod og menneskelige kvalifikationer igen fik beboeren på højkant.
Hvad kan vi så lære af denne kort fortalte historie?
For det første, at der er risiko for fejlmedicinering, når medicineringen foretages af forskellige og over flere omgange.
Et forhold vi alle, pårørende, læger, plejepersonale, skal være opmærksom på og gøre alt for at forhindre, ved en regelmæssig gennemgang og kontrol af beboerens medicinforbrug.
For det andet kan vi lære, at der kan opnås gode resultater i ældreplejen med den nødvendige tid til rådighed til en tålmodig og målrettet indsats overfor hver enkelt beboer.
Men måske er der hjælp på vej, når en ordning med faste læger på plejehjem bliver indført. Lægen vil blandt andet få til opgave at behandle hver enkelt beboer og at rådgive personalet om medicin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top