Parkeringskaos ved fodboldkamp
Parkering5.jpg
Espedammen onsdag aften. Ifølge beboerne i området, bliver der også smidt store mængder affald, når bilejerne efter kampene skal hente deres biler. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Beboerne i grundejerforeningen Baunehøj oplevede onsdag endnu engang, at deres veje var spærret af tilfældige biler under en fodboldkamp

Som Folkebladet tidligere har beskrevet, oplever beboerne på Espedammen, Lerdammen og Skovbuen samt de andre veje i grundejerforeningen Baunehøj parkeringskaos på deres små villaveje, når Brøndby IF spiller såkaldte store kampe på stadion. Noget der senest fandt sted onsdag aften, da Brøndby IF tog imod FC København. Her stod bilerne så tæt parkede på blandt andet Lerdammen, at beboerne frygter, at det kan få alvorlige konsekvenser, hvis uheldet er ude.
Således siger Torben Thrue Meisler, næstformand i Grundejerforeningen Baunehøj:
– Som billederne viser, er der ikke megen plads til passage, når der holder biler i begge sider af vejen. Jeg tvivler på, at redningskøretøjer kan komme forbi, hvis det skulle blive nødvendigt. For det andet er der ikke parkeret behørigt i forhold til hjørner og udkørsler fra grunde, hvilket ikke fremmer sikkerheden grundet manglende overblik. Og der bor også børn i kvarteret.

Også affald
Billederne af de parkede biler på Lerdammen, fortæller dog ikke hele historien, mener Torben Thrue Meisler:
– Hvad billederne ikke viser, er mængden af affald, som disse gæster smider i form af dåser og lignende. Der er mange, der bevæger sig med en dåse eller to i den ene hånd og chips i den anden, og det er jo hverken gæsten, fodboldklubben Brøndby eller fanklubben, der rydder op efter dette.
Desuden er der problemer, når bilerne skal forlade området, siger Torben Thrue Meisler:
– Når kampen er slut, og bilerne skal ud af området igen, bliver det til en udkørselsvej, som leder ud til Park Allé. Det er ikke mange biler, der ledes bort per gang i lyskrydset. Men alle holder motoren i tomgang og venter. Det fremmer ikke nærmiljøet. Det er både støj og luftsvineri.

Ikke ressourcer
Spørger man politiet, hvad de siger til problemet, er svaret klart. Således siger Erik Andersen, funktionsleder ved Københavns Vestegns Politi:
– Det burde være en kommunal opgave at regulere parkeringsforholdene. Det er det i mange andre kommuner.
Men når Brøndby Kommune ikke gør det, peger pilen en vej, siger Erik Andersen:
– Indtil dette sker, er det kun politiet, som kan håndhæve parkeringsrestriktionerne. Men som situationen er pt., kan beboere og andre ikke forvente, at vi ”har luft” til også at udskrive girokort. Flere andre kommuner har lavet parkeringskontrol i egne kommuner uden om politiet. Og flere arbejder med at indføre dette. Derfor så vi gerne, at også Brøndby Kommune tog ”parkeringshandsken op”
Politiet har dog mulighed for at gøre noget, fortæller Erik Andersen:
– Vi har en stående aftale med Politikredsens Beredskabschefer, at såfremt de finder forhold, som kan være betænkelige, bliver vi underrettet, hvorefter vi omgående følger op.

P pladser og politi
Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik og Miljøudvalget, mener, at problemerne tydeliggør et bestemt behov:
– Parkeringskaoset på Lerdammen er for mig at se netop et af argumenterne for en bedre parkeringsløsning, som forvaltningen har foreslået i den nye lokalplan for stadionområdet. Vi skal gøre mere for at få bilisterne til at bruge de store parkeringspladser.
Og så er det en ifølge Vagn Kjær-Hansen en politiopgave at sørge for ordnede parkeringsforhold:
– Det er en politiopgave at gribe ind overfor ulovlig parkering. Jeg kan godt forstå at politiet må prioritere deres indsats, så de ikke noterer dem som blot holder for tæt på hjørnet eller lignende. Men hvis der er et sikkerhedsproblem, bør de skride ind. Ikke mindst fordi lovbryderne oplever, at der ikke sker noget.
Og så bør borgmesteren tage sagen op, slår Vagn Kjær-Hansen fast:
– Jeg vil foreslå, at vores borgmester tager det op (igen) på det næste møde med politiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top