Skovtur med tradition og fornyelse
20150612_082952.jpg
Pensionistskovturen i Brøndby går i år til Restaurant Kalvø ved Frederikssund. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Brøndby Kommune arrangerer igen i år skovtur for kommunens pensionister. I år er bestemmelsesstedet dog ændret

Alle pensionister i Brøndby inviteres hvert år på skovtur i forsommeren. De seneste par år har cirka 600 pensionister deltaget i udflugten, hvilket er en smule færre end tidligere, men imidlertid stadig er et flot deltagerantal.
– Vi har i Social- og sundhedsudvalget valgt at ændre modellen for vores skovture en smule, så de både bevarer traditionen men krydres med lidt fornyelse. Skovturene betyder meget for de mange hjemmeboende pensionister, der netop ser frem til denne årlige begivenhed for samvær, oplevelser og berigelse. Og 600 deltagende er immervæk et stort antal pensionister, fortæller Per Jensen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Tilbage til Kalvø
De sidste mange år er skovturen på skift gået til to forskellige kroer, men den er nu fornyet således, at der fremover bliver mere variation i bestemmelsesstedet, der hvor skovturen afsluttes med fællesspisning.
– I år går skovturene til Restaurant Kalvø ved Frederikssund, hvor vi nyder en dejlig frokost. Det er et skønt sted med en fantastisk udsigt. Det nye bestemmelsessted betyder også at selve turen, hvor vi kører ad små kønne veje og gennem idylliske landsbyer, bliver en oplevelse i sig selv, fortæller Per Jensen, der selv agerer guide på flere af skovtursdagene.
Som et lille kuriosum skal nævnes, at kommunens pensionistskovture faktisk har haft Kalvø Restaurant som destination før. Det var helt tilbage i 1987.

Hygge og samvær
Skovturene er et heldagsarrangement, så der er god tid til snak, sang og hygge. Og det er en af de væsentligste årsager til, at Per Jensen mener, at skovturene er et værdifuldt tilbud til kommunens pensionister.
– Skovturene er ikke bare et isoleret tilbud om en frokost, men en del af kommunens sammenhængende indsats overfor ældre, der skal medvirke til et langt, godt og indholdsrigt pensionistliv. Og skovturen var savnet, da vi for et par år tilbage fjernede tilbuddet.

Politikere med
Pensionistskovturene finder sted fredag den 3. juni, mandag den 6. juni, mandag den 13. juni og fredag den 17. juni. Vanen tro, er det de lokale politikere, der agerer guider undervejs, så busturen krydres med underholdende information fra ruten. Borgmester Kent Max Magelund (S) deltager på flere af skovturene, ligesom tidligere borgmester Kjeld Rasmussen igen i år har lovet at synge for, når sanghæftet med gode gamle danske sange går rundt.

Man kan købe billetter til skovturen på hjemmesiden www.oplevbrondby.dk eller i Kulturhusene Brønden og Kilden eller på Brøndbyvester Bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top