Stort fodboldstævne for specialklasser
Janus-og-Søren.jpg
Janus Raun og Søren Clausen er idémænd til stævnet for specialklasser og -skoler. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Brøndbyvester Skole har sammen med Dansk Handicap Idræts-Forbund netop afholdt fodboldstævne for elever i specialskoler og - klasser

14 specialklasser dystede i denne uge til et fodboldstævne på Brøndbyvester Skole.
Og der blev i den grad gået til den.
For udover æren kæmpede eleverne om pokaler til det bedste hold i to forskellige rækker og flotte medaljer til alle sponseret af Dansk Handicap Idræts-Forbund. Stævnet blev arrangeret af Janus Raun og Søren Clausen, der mente, at der manglede et turneringstilbud til de yngre specialskolebørn op til 12 år.

Ikke idrætshverdag
Mange elever i de indbudte specialklasser har generelle indlæringsvanskeligheder eller motoriske udfordringer. Derfor deltager de ikke særlig ofte i den almindelige foreningsidræt, og de fleste af børnene har aldrig gået til fodbold i længere tid eller været til et stævne.
Men det var ikke til at se ved stævnet i Brøndby, hvor glæden ved boldspillet og sammenholdet eleverne imellem vandt over den store udfordring, det typisk er for disse elever, at prøve noget nyt og skulle være social og begå sig blandt så mange andre børn.
Brøndby Idrætsefterskole stillede fire elever til rådighed, som på dagen fungerede som dommere og hjælpere.

Løfter eleverne
Lydniveauet var højt i sportshallen, og der lød taktfaste heja, heja, mens der blev trommet på banderne. Så engagementet var højt, og det samme var humøret, det meste af tiden.
– Formålet er at give børnene en god oplevelse samtidig med, at de får rørt sig. Og selvom det kan være en stor udfordring for de fleste af eleverne at deltage i et fodboldstævne af denne størrelse, så klarer eleverne de krævende rammer utrolig flot, siger Janus Raun.
Han håber, at stævnet på Brøndbyvester Skole kan blive en fast tradition, hvor specialskoleelever fra mange forskellige klasser og skoler får et tættere sammenhold med afsæt i den specielle oplevelse.

Medalje til alle
Nogle af børnene var lidt skeptiske over at skulle prøve noget nyt til at begynde med. Men det blev hurtigt vendt til forventningens glæde, fordi alle de medfølgende lærere og pædagoger var der til at støtte, trøste og opmuntre, når det hele blev lidt for meget.
To af børnene, der var med, var Emre og Mert på henholdsvis 10 og 11 år fra Brøndbyvester Skole:
– Det er så sjovt at være her. Det er sjovt at spille så meget fodbold, og vi laver også andre sjove ting med alle de andre, siger de samstemmende inden de igen skal på banen og kæmpe for 4.V. på Brøndbyvester Skole.
Da den sidste kamp var spillet, kunne Frejaskolen fra Valby og Skolen på Nordens Plads fra Frederiksberg tage de to pokaler og i alt 40 billetter til en Brøndby-FCK-kamp senere på måneden med hjem.
Men da alle havde fået en medalje om halsen var det hurtigt glemt, at man ikke kan vinde hver gang.

Gentages næste år
Allerede på dagen blev det, i samråd med repræsentant Jens Winther fra DHIF og skoleleder Joakim Kjølberg, besluttet, at afholde stævnet igen næste år, hvor de skoler som på grund af pladsmangel ikke havde mulighed for at deltage i dette års stævne, forhåbentligt også kan få en plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top