Succes med Seniorbio
seniorbio_veninder.jpg
Jytte, 75 år, Judith, 88 år og Grethe på 77 år mødes altid inden Seniorbio i kulturhuset Brønden for at hyggesnakke hen over den kaffe og hjemmebagte kage, man kan købe til 15 kroner før månedens film. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Hver måned strømmer seniorer til kulturhuset Brønden til gratis Seniorbio. Det har derfor været nødvendig at udvide til to filmvisninger

Snakken går livligt mellem de tre veninder Jytte, Judith og Grethe i foyeren til Seniorbio i kulturhuset Brøndens underetage.
De tre friske damer vender både, hvordan det er gået siden sidst, hvordan det står til med helbredet, og roser højlydt den hjemmebagte æblekage, der serveres til dagens kaffe forud for den gratis film, der venter dem i Seniorbio.
Gennem flere år har seniorer den anden onsdag i hver måned kunnet kigge forbi til gratis Seniorbio i kulturhuset Brønden.
– Vi er en venindegruppe, der fast kommer i Seniorbio, nogle gange er vi flere, i dag er vi tre.
Når filmen er slut, går vi op og får billetter til næste måned, så vi er sikre på at få plads, forklarer Jytte på 75 år.
Dagens film er Den 9. april om den tyske besættelse, og generelt er de tre veninder glade for filmudbuddet.

To filmvisninger
For at få plads til alle filmglade seniorer vises samme film nu to gange.
– Vi vælger altid den tidlige forestilling, for så kan vi komme hjem på mimrekortet, lyder det fra venindegruppen med et grin.
De ældre kan påvirke filmudbuddet, for bibliotekar og tovholder i Seniorbio, Lone Bau Jørgensen, fastlægger programmet fra måned til måned og er modtagelig overfor forslag. Man skal blot kontakte hende til Seniorbio i kulturhuset Brønden.

Seniorbio afvikles i et samarbejde mellem biblioteket i Brønden og Strandstuen, hvorfra frivillige sørger for kaffe og kage til biocafeen. Seniorbio viser gratis film for seniorer den anden onsdag i måneden kl. 11 og kl. 13.30 i underetagen i kulturhuset Brønden, Brøndby.
Gratis billetter skal afhentes i kulturhuset på forhånd eller på oplevbrondby.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top