Trafikstøj kommer på dagsordenen
Transportminister-presse-1-2.jpg
I flere år har de lokale politikere i Vallensbæk forsøgt at få folketingspolitikerne til sætte fokus på støjgener på Vestegnen. Her ses Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk, sammen med den daværende transportminister, Magnus Heunicke (S), da han sidste år besøgte blandt andet Vallensbæk for at lytte til støj. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Grundejerforeninger fra vestegnen mødes med politikere og fagfolk på Christiansborg for at diskutere trafikstøj

En ny rapport fra Vejdirektoratet slår endnu engang fast, hvor belastende det er at være nabo til meget støjende veje.
Og bare i Danmark er mere end 700.000 udsat for trafikstøj, der overstiger Miljøstyrelsens anbefalede grænseværdier. Spørgsmålet er derfor ikke længere om trafikstøj er et problem. Spørgsmålet er snarere, hvordan man skruer ned for støjen på de danske veje og får udfordringerne med trafikstøj højere op på den politiske dagsorden.
De spørgsmål stiller konferencen ’Trafikstøj: En overset samfundsudfordring’ skarpt på, når en gruppe folketingspolitikere og Gate 21 inviterer til en debat om, hvordan vi får bragt trafikstøjen ned.
På konferencen den 18. maj deltager politikere, fagfolk og repræsentanter fra grundejerforeninger.

Vigtigt budskab
– Så længe vi har problemer med trafikstøj på vestegnen, vil vi prøve at råbe politikerne på Christiansborg op. Derfor er jeg rigtig glad for, at der på konferencen bliver mulighed for at få nogle landspolitikere i tale og høre om de nyeste tiltag mod støj, siger Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk, og tilføjer:
– I øjeblikket kigger vi på et samarbejde med NCC om en helt ny type støjskærm, der er lavet af genbrugsmaterialer fra vindmøllevinger.
Dog understreger Henrik Rasmussen (K), at støjværn i sidste ende er statens opgave:
– Når staten vælger at lægge jernbaner og motorveje igennem vores kommuner, burde det være en bunden opgave samtidig at sørge for at skærme for støjen, siger han.
På konferencen den 18. maj kan man blandt andet høre om de sundhedsmæssige konsekvenser ved trafikstøj, førende danske virksomheder vil præsentere løsninger og flere ledende politikere vil i paneldebat diskutere, hvordan vi får trafikstøj højere op på den politiske dagsorden, og hvordan der kan arbejdes videre med at sænke støjen på de danske veje.
Læs mere om konferencen på www.gate21.dk

1 kommentar om “Trafikstøj kommer på dagsordenen”

  1. Kurt Damsted siger:

    Så må man anbefale, at man også tænker sig grundigt om, når Brøndby Kommune beslutter, hvor det nye Gildhøjhjem skal bygges og ikke placere det ret op af Danmarks mest trafikerede og stærkt belastede motorvej som nabo.
    Det vil belaste både personalet og beboerne i uhørt grad, hvis ikke man flytter Gildhøjhjemmet til en placering, der ikke belastet af den enorme trafikstøj fra motorvejen både på Park Allè og Sognegårdsvej.
    Sund fornuft udbedes i den beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top