Brøndby IF vinder endnu et mesterskab
Danmarksmestrene-i-U17-DM-fejres-på-Brøndby-Stadion.jpg
Brøndby IFs U 17 piger har vundet danmarksmesterskabet. Det blev de hyldet for på Stadion. Foto: Signe Abildaa
SPORT. Da Brøndby IFs herrehold i Superligaen den 9. maj spillede mod FC Nordsjælland, blev klubbens U17 piger hyldet på stadion. De har nemlig vundet DM

Sidste mandag kunne Brøndby IF hylde et nyt hold danmarksmestre på Stadion. Og som det har været tilfældet så ofte de seneste år, var det kvindelige danmarksmestre, der modtog publikums hyldest på Stadion. Klubbens U17 piger har nemlig vundet danmarksmesterskabet, og det skulle fejres med en tur på stadion, fortæller Christian Taylor, kommerciel leder for 3F holdet:
– De er uden tvivl Danmarks bedste, og det bemærkelsesværdige er, at de ikke alene har vundet rækken, de har også gjort det fem runder før, turneringen er slut. Så det er meget flot.

Hårdt arbejde
Pigernes hyldest på stadion skete i en uge, hvor der i flere medier var fokus på, at pigefodbold i flere klubber står over for store udfordringer. Derfor glæder Christian Taylor sig også særlig meget over mesterskabet:
– At vi er nået hertil, ligger der nogle års hårdt arbejde bag ved. Vi har sat fokus på selv at skabe nogle gode talenter, men det har altså krævet et stykke hårdt arbejde.
Kvindefodbold er dog en del af Brøndby IF’s DNA, siger Christian Taylor:
– Vi har i mange år haft pige- og kvindefoldbold, så når de andre klubber fortæller om, at de har problemer, så kender vi heldigvis ikke så meget til det. For pige- og kvindefoldbold er lige så vigtig en del af klubben som drenge- og herrefodbold.
Dog er Christian Taylor godt klar over, at det for nogle klubber kan være svært at skabe gode forhold for pigefodbold:
– Hvis det er noget, man ønsker at arbejde med, så kræver det fokus. Det ved vi her i Brøndby.
Og så er der et element, man ikke skal overse, hvis man vil have held med at være en klub, der satser på pige- og kvindefodbold:
– Det sociale betyder meget. Det skal man have fokus på. Men på den anden side, betyder det også meget for drengene og herrerne, for det er jo meget tid, man bruger sammen, også uden for banen.

Et hold at pejle efter
Sammenligner man Brøndby IF med andre klubber, der har ønsker at styrke arbejde med pige- og kvindefodbold, fortæller Christian Taylor:
– Vi har i 3F holdet et flagskib, som gør, at pigerne har noget at pejle efter. Det er en stor fordel, som giver os nogle muligheder, som andre klubber ikke har.
Og faktisk er 3F holdet faktisk allerede nu en del af hverdagen for at par af spillerne på U17 holdet, fortæller Christian Taylor:
– To af spillerne er allerede en del af 3F truppen. Det er godt, for det har været vigtigt for os at skabe nogle egne talenter, som en dag kunne blive en del af 3F holdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top