Dialog er svaret på fodboldballade
gfb01p2-3.jpg
BRØNDBY. Torsdag holdt Brøndby IF A/S, Brøndby Support, Alpha Brøndby, Vestegnens Politi og Brøndby Kommune et planlagt samarbejdsmøde. Svaret på balladen aftenen før er dialog

Som Folkebladet og andre medier i sidste uge kunne fortælle, udviklede der sig gadekamplignende scener efter fodboldkampen onsdag aften mellem Brøndby IF og FC København.
Dagen efter var der aftalt møde i Fair Play-samarbejdet, der er et samarbejde mellem Brøndby IF A/S, Brøndby Support, Alpha Brøndby, Vestegnens Politi og Brøndby Kommune, og som blandt andet har som formål at imødegå uønskede episoder, hærværk og kontroverser mellem politi og fans, som det hed ved lanceringen sidste år.

Samarbejdet er godt
Efter torsdagens længe planlagte møde udsendte partnerne en fælles pressemeddelelse, hvori det blandt andet hedder:
”Brøndby IF, fangrupperne Brøndby Support og Alpha Brøndby, Vestegnens Politi og Brøndby Kommune har haft et konstruktivt møde i Fair Play-samarbejdet. Alle parter tager klar afstand fra forrige uges hændelse, og hæfter sig ved, at antallet af hændelser er faldet markant siden samarbejdets lancering i 2015.”
Desuden udtaler borgmester Kent Max Magelund (S) ifølge pressemeddelsen:
”Vi har haft en rigtig god og positiv dialog med alle involverede. Alle parter tog klar afstand fra forrige uges hændelse efter pokalsemifinalen. Vi drøftede, hvad der gik galt, og hvordan vi fremadrettet kan forebygge, at en lignende hændelse sker igen. Fodbold er og bliver en glædelig begivenhed til gavn for lokalsamfundet, og derfor er det vigtigt, alle føler sig trygge før, under og efter en kamp. Det skal understreges, at negative hændelser i forbindelse med fodbold i Brøndby i dag hører til sjældenhederne. Overordnet set har vi oplevet, at Fair Play-samarbejdet har givet en større indsigt og forståelse mellem Københavns Vestegns Politi og Brøndbyfans, og at det også tydeligt slår igennem i statistikken, når det handler om sigtelser og sager.”

Folkebladet har efterfølgende henvendt sig til borgmester Kent Max Magelund (S) for at få ham til uddybe, hvordan Brøndby Kommune fremover vil sikre, at borgene i området omkring stadion ikke skal opleve noget lignende.
Det har dog ikke endnu været muligt for borgmesteren at vende tilbage på Folkebladets spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top